ING Lease Romania, companie care apartine uneia dintre cele mai mari societati de leasing din Europa, ING Lease, a incheiat in primele cinci luni din acesta an contracte de finantare in valoare de peste 30 de milioane de euro, avand ca obiect achizitia de echipamente industriale, utilaje de constructii, camioane si masini grele.

Suntem incantati de rezultatele obtinute dupa primele luni de activitate pe piata din Romania, a declarat directorul general al ING Lease in Romania, Bas Hoekstra (foto).

In urma dezvoltarilor macroeconomice recente in Romania, asistam la o cerere crescuta de investitii in logistica, imobiliare, transporturi, atat din partea clientilor interni cat si internationali. in acest moment, 90% din piata de leasing din Romania revine leasingului pentru autoturisme. Cu siguranta ca acest procent va intra in declin, pentru ca toate companiile de profil isi reorienteaza activitatea catre finantari in domeniul imobiliar si echipamente. Asteptam o crestere rapida a competitiei pentru cota de piata in aceasta directie, a adaugat acesta.

ING Lease Romania a intrat pe piata autohtona in ianuarie 2006 si ofera gama de produse care includ leasing imobiliar (finantari pentru birouri, depozite, unitati si puncte de lucru) leasing pentru procurarea echipamentelor (camioane, utilaje de mare tonaj, echipamente electronice, alte bunuri mobile) si leasing pentru autoturisme. ING Lease Romania isi desfasoara activitatea in special in sfera relatiilor intre organizatii, de tip business-to-business.

In ceea ce priveste estimarile privind evolutia in companiei pe care o conduce, Bas Hoekstra prevede o evolutie rapida in urmatoarele luni. Estimam o valoare totala a contractelor finantate de ING Lease in Romania de peste 100 de milioane de euro (in mare parte din proiecte imobiliare majore) in acest an. Vom creste volumul activitatii si ne vom extinde organic. Curand, vom lansa puncte de lucru si in tara, oferind intreaga gama de produse la adevarata capacitate. Am venit in Romania sa ramanem, a conchis Directorul General al ING Lease Romania.

ING Lease, divizie detinuta in intregime de ING Group, se claseaza printre primele 5 companii din Europa, prezenta in 14 tari, cu peste 1.900 angajati pe tot cuprinsul Europei. Compania ofera doua produse principale - general leasing (25% din portofoliu reprezinta imobiliare) si leasing pentru autoturisme. Oferta include atat produse de leasing financiar cat si de leasing operational, pentru o serie larga de bunuri. In Europa Centrala si de Est, ING Lease isi desfasoara activitatea in Polonia, Ungaria, Romania, Cehia si Rusia. Portofoliul ING Lease in anul 2005 inregistra o valoare de 14 miliarde de euro, contributia la profitul ING Group in cifra bruta fiind de 152,8 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri