Timisoara va realiza prin intermediul acestor obligatiuni cel mai mare imprumut obligatar al unei administratii locale: 150 milioane de lei
Banca Comerciala Romana (BCR) si BCR Securities au castigat licitatia pentru a intermedia si distribui emisiunea de obligatiuni municipale pe care Primaria Municipiului Timisoara o va realiza pe piata interna de capital in valoare de 150 milioane de lei (aproximativ 42,3 milioane de euro).

ĞAceasta emisiunea reprezinta cea mai mare finantare pe care o municipalitate o atrage de pe piata locala de capital, fiind si cea mai complexa. Prin mandatul obtinut, BCR a dovedit o data in plus ca este un sustinator si un partener real al comunitatilor localeğ, a declarat Marius Danila, Director Executiv al Directiei Managementul Grupului si Piete de Capital.

Emisiunea de obligatiuni pe care Primaria Timisoara o va realiza, in valoare de 150 milioane de lei, cu o maturitate de 20 de ani este cea mai mare, ca valoare, de pe piata locala de capital. Montajul financiar prevede acordarea unui credit punte de 30 milioane de lei si emiterea a 5 transe de obligatiuni in valoare de 30 milioane de lei fiecare.

Fondurile astfel obtinute vor fi folosite pentru acoperi nevoile de finantare a proiectelor de investitii de interes local pe care municipalitatea intentioneaza sa le realizeze.

Castigarea acestei licitatii a condus la consolidarea pozitiei Grupului BCR pe segmentul obligatiunilor municipale, in acest an Grupul castigand toate licitatiile organizate pentru emiterea de obligatiuni municipale ale caror prospecte au primit avizul CNVM. In anul 2005, Grupul BCR a castigat licitatiile in cazul a 4 din cele 6 emisiuni de obligatiuni municipale care au avut loc pe parcursul anului (Medgidia, Bistrita, Navodari si Alba Iulia).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Decizie istorica: Bursa romaneasca devine piata emergenta