BRD - Groupe Societe Generale a lansat, joi, o oferta completa de produse de creditare adresate intreprinderilor mici si mijlocii, cu dobanzi intre 12,5 si 16 la suta (aproximativ 17,5 la suta DAE), in functie de tipul de credit.

"Prin noile produse de creditare, BRD doreste sa devina banca de referinta a exportatorilor", a declarat presedintele bancii, Partick Gelin, care a apreciat ca mediul bancar permite introducerea unor servicii rapide de creditare, de tipul celor lansate de BRD, deoarece bancile romanesti au depasit etapa birocratiei.

Creditul "Simplis" se adreseaza tuturor categoriilor de intreprinderi mici si mijlocii, iar gama "Ristretto IMM" (Concentrat pentru IMM-uri) se adreseaza microintreprinderilor si intreprinderilor mici si este compus din 3 pachete de produse - pachetul "Go", pachetul "Master" si creditul pe card "Easy".

Gama "Ristretto" este caracterizata de proceduri de lucru simplificate, documentatie minima si mai rapiditatea deciziei de finantare -15 minute. Accesul la finantare nu este conditionat de constituirea de garantii materiale.

Pachetul "Go" se adreseaza start-up-urilor, /IMM-uri infiintate de mai putin de un an/, si cuprinde doua tipuri de credite - pentru investitii si activitatii curente.

Creditul pentru investitii poate avea valoarea maxima de 75.000 RON, iar banca finanteaza maximum 75 la suta din valoarea proiectului, pe o durata de pana la 5 ani.

Pachetul "Go" mai cuprinde un credit pentru finantarea activitatii curente in valoare de maximum 35.000 RON, acordat pe 12 luni, cu posibilitatea de prelungire la scadenta.

Pachetul "Master" include o linie de credit, un credit pe card, un credit pentru dezvoltare si un credit de investitii. Linia de credit permite acoperirea necesitatilor de capital de lucru cu fonduri de pana la 75.000 RON (maximum 1,5 ori cifra de afaceri medie lunara), pe o perioada de 12 luni.

IMM-urile pot contracta credite si pe carduri de tip Business, de pana la 20.000 RON sau 5.000 euro. Creditul se acorda pe 12 luni.

Creditul pentru dezvoltare se acorda pentru finantarea dotarilor cu echipamente, modernizari, capital de lucru pentru activitatea curenta. Valoarea maxima, rambursabila in 12 luni, este de 75.000 RON.

Ceea de-a patra componenta a pachetului "Master" este creditul de investitii pentru achizitionarea de echipamente si/sau imobile, in valoare de maximum 75.000 RON, creditul poate fi rambursat in 5 ani si are o perioada de gratie de 6 luni.

Creditul "Easy" se acorda pe carduri Business si este in valoare maxima de 1.500 de RON, suma pentru care nu se solicita garantii. Creditul se acorda pentru doi ani, iar raspunsul la cererea de finantare este imediat.

"Ristretto" este completat de gama de produse "Simplis", adresata intreprinderilor mijlocii. Acest credit regrupeaza solutii de creditare pe termen scurt, precum si credite de investitii si facilitati de creditare pe termen mediu, cu scheme flexibile de garantare, care includ posibilitatea de garantare prin Fondul de Garantare pentru intreprinderi Mici si Mijocii. Suma maxima care poate fi obtinuta prin creditele din gama "Simplis Credit" este de 400.000 RON.

Oficialii BRD au anuntat si incheierea unui acord de colaborare cu Eximbank in domeniul sprijinirii exporturilor si dezvoltarii mediului de afaceri, prin oferirea de catre Eximbank de produse si servicii in completarea ofertei BRD. Exportatorii pot beneficia de garantarea in numele si contul statului a creditelor contractate de la BRD.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 5,7 miliarde euro. Banca are peste 1,8 milioane clienti si opereaza o retea de peste 360 de unitati. BRD are cea de-e doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,4 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri