Bank of America, a doua mare banca din Statele Unite, a recompensat angajatii cu bonusuri si carduri de cadouri pentru atingerea cotelor fixate pentru confiscarile de locuinte, potrivit declaratiilor date in justitie de fosti salariati ai institutiei de credit, transmite Bloomberg.
Angajati in domeniul creditelor ipotecare au comis falsuri si li s-a cerut de catre conducere sa intarzie cererile de asistenta din partea clientilor, solicitand documente pe care banca le primise deja, potrivit declaratiilor unor fosti angajati al Bank of America, facute saptamana trecuta la un tribunal federal din Boston.

Banca a respins in mod nejustificat cereri pentru un program de modificare a contractelor de imprumut, a declarat Simone Gordon, specialist
in reducerea pierderilor, care a plecat de la Bank of America in 2012.

"Ni se spunea in mod regulat ca rolul nostru este sa maximizam comisioanele prin amanarea si prelungirea procesului de modificare a contractelor de credit, prin orice mijloc", a spus Gordon.

Conducerea a instruit angajatii sa intarzie modificarile spunand clientilor ca documentele sunt in curs de analiza, chiar daca nu se intampla acest lucru, a aratat Gordon.

Bank of America, care a cheltuit peste 45 de miliarde de dolari pentru inchiderea unui litigiu legat de preluarea in 2008 a Countrywide Financial, este data in judecata de proprietari de locuinte care nu au beneficiat de modificarea permanenta a contractelor de credit, dupa ce au efectuat plati intr-un program pilot, potrivit documentelor din justitie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri