BCR Banca pentru Locuinte (BpL), din grupul BCR, detinut de austriecii de la Erste, a redus dobanda la creditele intermediare si anticipate acordate in lei si garantate cu ipoteca, de la 7% si, respectiv, 8% la 6,25% pe an, pe toata perioada creditului, pentru solicitarile de credit initiate de clienti in perioada 17 iunie - 22 august anul curent.
Creditele nu sunt afectate de riscurile valutare si riscurile de crestere a dobanzii, acestea fiind in lei si cu dobanda fixa. De asemenea, banca nu percepe comision la acordarea creditului, iar evaluarea imobilului adus in garantie este fara taxe.

"Clientii incheie la acordarea creditului intermediar sau anticipat si un contract de economisire-creditare. Acesta le asigura la finalizarea contractului de creditare intermediar sau anticipat trecerea in continuare la credit cu dobanda fixa bauspar de numai 5% sau 6% pe an, in functie de tipul produsului ales", se arata in comunicatul bancii.

Potrivit BCR BpL, daca un client doreste, de exemplu, sa faca o investitie de 100.000 lei, poate incheia un contract de creditare anticipata si un contract de economisire-creditare - ambele in lei. Pentru creditul anticipat plateste o dobanda anuala de 6,25% fixa pe o perioada de aproximativ 4 ani, rata creditului fiind de 571 lei/luna. In aceasta perioada el economiseste pentru a obtine o dobanda fixa de 5% pentru creditul bauspar, credit care se acorda imediat dupa finalizarea creditului anticipat. Rata lunara a creditului bauspar este de 521 lei, iar perioada de rambursare de aproximativ 10 ani.

Ambele credite - cel anticipat si ulterior cel bauspar - ii asigura clientului o dobanda fixa de 6,25% si ulterior de 5% pe toata perioada derularii investitiei - adica pe o perioada de cca. 14 ani. Avansul perceput de banca este de 27.000 lei. In perioada derularii creditului anticipat el economiseste si obtine - dobanda si prima de stat, actual 25% din suma economisita, cel mult insa contravaloarea a 250 euro/an.

Depozitele inregistrate de BCR Banca pentru Locuinte la finele anului trecut totalizeaza circa 1,4 miliarde lei, in crestere cu peste 60% fata de anul anterior, iar creditele trase de clientii bancii au fost de 45,2 milioane lei, fata de aproape 4 milioane lei in 2011.

Activele BCR BpL erau la finele anului trecut de aproximativ 1,5 miliarde lei, cu 58% mai mult fata de finalul anului 2011, iar numarul de clienti a crescut de la 250.000 la 304.000.

BCR Banca pentru Locuinte, din grupul BCR, detinut de Erste, acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau constituirea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Banca ocupa locul 25 in topul sistemului bancar in functie de active, urcand de pe a 30-a pozitie, evolutie influentata in special de cresterea volumului depozitelor atrase de la clienti.

In acest domeniu activeaza, pe langa BCR BpL, si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, parte a grupului austriac Raiffeisen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri