Garanta Asigurari isi va majora capitalul social cu 4,5 milioane de lei, pana la 21,04 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor. Operatiunea va fi insotita de emiterea unui numar de 180.000 de titluri cu o valoare nominala de 25 lei/actiune.

"Infuzia de capital a fost necesara pentru respectarea cerintelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la acest indicator", a declarat, directorul general al Garanta, Daniela Grigore. Potrivit Ordinului CSA 3.105/2005, societatile care vand asigurari generale, exceptand asigurarile obligatorii si de viata, trebuie sa dispuna de un capital de cel putin 20 milioane de lei, pana la 30 iunie. Subscrierile la nivelul anului 2005 s-au ridicat la 68,36 milioane de lei, comparativ cu 39,56 milioane de lei in 2004.

De asemenea, compania a trecut de la pierderi de 3,4 milioane de lei, in 2004, la un profit net de 1,25 milioane de lei. Garanta si-a inceput activitatea in 1997 si vinde asigurari generale si de viata. Actionarii principali sunt The Ethniki (Grecia) 93,26% si Jean Valvis 5%.
In cursul acestui an, potrivit lui Grigore, Garanta va fuziona cu NBG Asigurari (fosta Alpha Insurance), companie controlata de The Ethniki (Grecia) in proportie de peste 99%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri