Manfred Wimmer (foto), directorul financiar al Erste Group, va parasi echipa executiva a BCR, el urmand sa se pensioneze la 1 septembrie. Gernot Mittendorfer, Chief Risk Officer pana in prezent, ii va urma in pozitia de director financiar, potrivit unui anunt al companiei.
Wimmer a fost reprezentantul Erste care a negociat cu cele cinci SIF-uri listate pe Bursa de la Bucuresti achizitia actiunilor BCR detinute de acestea. Erste Bank controleaza BCR.

SIF-urile ar fi putut forta listarea pe Bursa a BCR, insa in cele din urma au cedat actiunile celei mai mari banci din Romania in schimbul unei intelegeri care a inclus cash si pachete de actiuni Erste Bank. SIF Oltenia este singura societate care nu a participat la acest deal.

"Manfred Wimmer a facut foarte multe pentru Grupul nostru. A avut un rol cheie in definirea cu succes a strategiei noastre de expansiune si a contribuit direct la pozitionarea strategica a diverselor banci, ca, de exemplu, atunci cand a fost CEO al BCR,” a comentat presedintele Consiliului de Supraveghere Friedrich Rödler vorbind despre decizia lui Wimmer de a se retrage din activitate.

“Manfred este o persoana foarte modesta, dar evaluarile facute de el au fost intotdeauna clare si precise. Ii datoram, cu adevarat, foarte multe,” a explicat Andreas Treichl, CEO Erste Group. “De asemenea, in calitate de CFO, a avut un rol major ajutand banca sa atinga o pozitie solida a capitalului si lichiditatii,” a adaugat Treichl.

Andreas Gottschling va prelua managementul riscurilor strategice si operationale la Erste Group incepand din1 Septembrie 2013. Cariera sa a debutat in 1997 la Deutsche Bank AG, unde a condus Cercetarea Cantitativa pana in anul 2000.

Sursa foto: Erste Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri