Compania Asirom si-a propus obtinerea unui volum de prime, in crestere cu 21% fata de anul 2005, ajungand la 695 milioane de lei, comparativ cu volumul de 573,4 milioane lei de anul trecut. Din acestea, asigurarile generale vor fi de 593 milioane de lei, in timp ce asigurarile de viata vor inregistra 102 milioane de lei, conform directorului de vanzari si marketing al companiei, Catalin Stroe, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste anul 2005, asiguratorul a inregistrat prime din asigurari generale in valoare de 490,86 milioane de lei, iar din asigurarile de viata compania a inregistrat prime de 82,56 milioane de lei.

Compania Asirom estimeaza pentru acest an trecerea pe profit, dupa ce in 2005 a inregistrat pierderi de 36,1 milioane de lei. In cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, s-a hotarat ca incepand din acest an, sa se acopere pierderile inregistrate in anul financiar 2005, in ordine, din rezultatul financiar favorabil obtinut la categoria de asigurari generale si asigurari de viata in urmatoarele cinci exercitii financiare anuale, din rezervele societatii pe fiecare categorie de asigurari si din capitalul social pe fiecare activitate.

Propunerea de pornire a actiunii in raspundere a administratorilor din perioada 1999-2004, formulata de actionarul Dan Barbulescu, a fost respinsa in cadrul AGOA.

Actionarii majoritari ai companiei sunt Interagro cu 50%, Broadhurst Investments Limited detinator a 14,93%, QVT Fund - 12,23%, AVAS - 6,38%, alti actionari cu 16,46% din capitalul social al asiguratorului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Industria farma se pregateste de noile preturi reglementate
Setari Cookie-uri