Vasile Salapa a fost eliberat din functia de presedinte al CA si din cea de director general. Adjunctul Tudor Ciurezu a devenit mana dreapta a lui Staicu, fiind si seful comitetului de directie al SIF
Controversatul om de afaceri craiovean Dinel Staicu iese din nou in lumina reflectoarelor, dupa aproape un an de anonimat. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a publicat vineri un comunicat prin care anunta ca Staicu este noul presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Societatii de Investitii Financiare (SIF) 5 Oltenia, incepand cu 1 iunie.
Dupa scandalurile din ultima luna, declansate de lupta pentru functiile de conducere, CA s-a intrunit din nou, in urma cu doua zile. Prima hotarare a fost eliberarea din functia de presedinte al CA si director general al societatii a lui Vasile Salapa, in locul sau fiind ales Dinel Staicu.

Automat, acesta va indeplini si functia de director general, conform statutului societatii, dupa ce hotararea va fi avizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), organismul de supraveghere si control al pietei de capital. Staicu va fi secondat in functiile pe care le ocupa de Tudor Ciurezu, care isi pastreaza astfel posturile de conducere detinute (vicepresedinte CA si director general adjunct) si scapa neatins din tot acest scandal. Pe de alta parte, Consiliul de Administratie l-a cooptat din nou, in functia de administrator provizoriu, pe Mihai Lupoae, pe postul ramas vacant dupa demisia din functie a lui Ristea Priboi.

Reamintim, prima cooptare a lui Lupoae a primit aviz negativ din partea CNVM, pe motiv ca hotararea nu a fost luata cu majoritatea absoluta de voturi. Din aceasta cauza, hotararile CA la care a participat si votat Lupoae au trebuit revizuite (hotararile din cadrul sedintei de pe 16 mai au fost anulate). Administratorii SIF Oltenia nu au renuntat la ideea de a infiinta un comitet de directie, care va fi format din trei persoane: Tudor Ciurezu, Florian Teodor Buzatu si Margareta Racovita, primul dintre cei trei urmand sa conduca efectiv acest organism.

Actiunile concertate, reduse la 1%

Conducerea SIF Oltenia a introdus in statutul societatii si noile prevederi legislative privind piata de capital. Limita maxima de detinere la societate, de 1% din capitalul social, a fost extinsa si pentru persoanele care actioneaza in mod concertat. Si dreptul la vot a fost restrictionat la limita acestei detineri. In prezent, Consiliul de Administratie al SIF 5 Oltenia este format din Dinel Staicu (presedinte), Tudor Ciurezu (vicepresedinte), Florian Teodor Buzatu, Margareta Racovita, Gheorghe Blidaru, Vasile Salapa si Mihai Lupoae (cooptat ca administrator provizoriu).

Potrivit celor precizate de Tudor Ciurezu, in sedinta de pe 1 iunie Mihai Lupoae nu a avut drept de vot. Prin urmare, deciziile CA au fost luate cu majoritate absoluta de voturi, deci cel putin patru din sase. Cum cei alesi in fruntea SIF nu puteau vota, fiind obligati sa se abtina atunci cand votul se referea la persoanele lor, inseamna ca Vasile Salapa a fost lasat singur de colegi, fiind astfel obligat sa se retraga atat din functia de presedinte al CA, cat si din aceea de director general. Vasile Salapa nu a fost ieri de gasit pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu ceea ce s-a intamplat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri