3 Iulie 2013

BERD va participa cu pana la 150 mil. euro la emisiunile de obligatiuni din Romania



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a lansat un program de 150 milioane euro pentru sustinerea emisiunilor de obligatiuni pe termen mediu si lung ale institutiilor financiare din Romania.

Prima investitie din acest program a vizat subscrierea de obligatiuni in lei emise recent de UniCredit Tiriac Bank. Astfel, BERD a subscris 20% din totalul de 550 milioane lei (echivalentul a 121 milioane euro) la care s-a ridicat emisiunea de obligatiuni negarantate cu maturitate de 5 ani, care a atras peste 30 de investitori, relateaza Mediafax.

"Programul BERD pentru dezvoltarea pietei obligatiunilor emise de institutii financiare din Romania acopera investitii in titluri de credit negociabile emise de catre bancile locale si institutiile financiare nebancare", se arata intr-un comunicat al BERD.

UniCredit Tiriac Bank a atras 550 milioane lei prin oferta de obligatiuni derulata pe Bursa, peste valoarea indicativa de 500 milioane lei. Emisiunea a fost subscrisa in proportie de peste 50% de investitori din Romania, dintre acestia societatile de administrare a investitiilor atragand 39,38%, iar fondurile de pensii au avut o pondere de 28,7%.



Citeste si