Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana a depasit cota de detinere de 10% din actiunile emise de societatea Biofarm, prin tranzactii derulate pe piata regular a Bursei de Valori Bucuresti.

Conform legii de capital prin care o persoana este obligata sa anunte cand cota detinuta atinge sau depaseste pragurile de 5%, 10%, 20%, 33%, 50%, 75% sau 90% din capitalul social, SIF Banat-Crisana a anuntat detinerea in prezent a unui numar de 35,9 milioane de actiuni, reprezentand 10%, comparativ cu 35,6 milioane de actiuni (9,9%), detinute anterior tranzactiilor. Pachetul detinut in prezent de SIF Banat-Crisana are o valoare de 22 milioane de lei (6 milioane de euro). Potrivit legii de capital, daca participatia este de cel putin 10% din capitalul social al unei societati comerciale sau din drepturile de vot, este actionar semnificativ.

In primul trimestru al acestui an, Biofarm a inregistrat o cifra de afaceri de 14,51 milioane de lei, in crestere cu 21%. Profitul atins de companie a inregistrat o scadere de 18% la 4,01 milioane de lei. Pentru acest an, compania estimeaza o crestere cu 23% a cifrei de afaceri pana la 62,3 milioane de lei, si un avans al profitului cu 11%, la 13 milioane de lei. Actionarii semnificativi ai producatorului de farmaceutice sunt SIF Oltenia si SIF Moldova cu participatii de circa 10%, si acum SIF Banat-Crisana cu 10% din capitalul social. Restul titlurilor sunt detinute de alte persoane fizice si juridice


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Dividende pe bursa, de sapte ori mai mari decat dobanda bancara