Asteptata majorare de catre Banca Centrala Europeana a dobanzii de referinta continua sa lase urme pe piata valutara. Analistii anticipeaza pentru joia viitoare o majorare de cel putin 0,25 puncte procentuale, existand opinii ca BCE va trece direct de la 2,5, valoare din prezent, la 3%.

Pe acest fond fondurile speculative incep sa isi retraga, cel putin profiturile, de pe pietele monetare si de capital, creand presiune asupra cursului de schimb al euro.

Astfel, ieri cursul euro a urcat de la 3,5182 la 3,5295 lei, pe o piata care "s-a deschis direct in crestere", cum preciza un dealer bancar. "Semne ca speculatorii ies din piata se observa de circa 10 zile". Daca la inchiderea de vinerea trecuta euro era cotat la 3,5150 - 3,52 lei ieri el a deschis la 3,52 - 3,5250 lei, maximul zilei fiind de 3,53 - 3,5350 lei, la inchidere cotatiile coborand la 3,5230 - 3,5280 lei.
Deprecierea leului nu ar putea decat sa multumeasca exportatorii, in timp ce BNR ar putea continua sa se tina departe de piata, asa cum s-a intamplat luna trecuta, cand rezerva sa valutara a scazut, dupa mai multe luni consecutive de crestere, cu 80,3 milioane euro la 18.212,7 milioane euro. In ceea ce priveste rezervele internationale ale BNR acestea se situau in mai la 19,92 miliarde euro.

Cresterea raportului euro/leu nu a influentat in acelasi sens cursul dolarului, care a coborat de la 2,7442 la 2,7233 lei, urmare evolutiei paritatii euro/dolar pe pietele internationale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri