Actiunile companiei nationale de transport al energiei electrice Transelectrica vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti incepand din 7 august, dupa derularea ofertei publice primare de actiuni, a anuntat marti directorul general al societatii, Stelian Alexandru Gal
Transelectrica este prima companie din programul "O piata puternica. Dezvoltarea pietei de capital", initiat de Guvern, care va fi listata la bursa si in perioada 14-28 iunie va derula o oferta publica primara de actiuni, intermediata de un consortiu din care fac parte Alpha Finance, BRD Securities si Raiffeisen Capital&Investment, informeaza Rompres.

Oferta publica vizeaza vanzarea a 7,329 milioane actiuni, corespunzator unei majorari de capital de 10%), iar pretul de vanzare va fi de 16,80 lei/actiune, respectiv 4,75 euro/actiune, a precizat directorul general al companiei. Pentru investitorii mari sunt destinate 60% din actiuni (4,397 milioane), valoarea minima a subscrierii fiind de 500.000 lei, iar pentru micii investitori - 40% (2,931 milioane), subscrierile fiind intre 2.000 si 500.000 lei.

Cei care doresc actiuni Transelectrica vor completa formularele de subscriere puse la dispozitie de intermediari si grupul de distributie, iar plata actiunilor se face prin virament bancar. Pentru ca oferta sa fie incheiata cu succes trebuie subscrise minimum 70% din actiunile oferite, in caz contrar subscrierile fiind respinse, iar sumele platite vor fi returnate in termen de cinci zile. Daca oferta va fi suprasubscrisa, actiunile vor fi alocate pro-rata (proportional).

Decontarea si inchiderea ofertei va avea loc pe 6 iulie, urmand ca AGA sa aprobe majorarea de capital pe 14 iulie, inregistrarea majorarii de capital social sa aiba loc pe 24 iulie, iar inregistrarea valorilor mobiliare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) - pe 31 iulie.

Transelectrica estimeaza 500 mil. euro cifra de afaceri

Potrivit directorului pentru strategie, cooperare internationala si piata de capital, Razvan Purdila, Transelectrica a obtinut anul trecut un profit net de 45 milioane euro, pe fondul unei cifre de afaceri de 475 de milioane euro, marja de profit fiind de 7,5%.

Pentru 2006, compania estimeaza o imbunatatire a rezultatelor financiare cu cateva procente, respectiv o crestere a cifrei de afaceri la 500 milioane euro, in timp ce EBITDA (profitul inainte de impozitare si deducerea amortizarilor, deprecierilor si dobanzilor) va creste de la 94 milioane euro in 2005 la 98-99 milioane euro in 2006.

Costurile Transelectrica legate de contractul cu consortiul de intermediere se ridica la 150.000 euro, iar comisionul de succes va fi de 2,25%, a precizat Razvan Purdila. De asemenea, pentru atragerea investitorilor mici, compania a alocat un buget suplimentar de 40.000 euro pentru actiuni de promovare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri