Raiffeisen Bank International pregateste un program masiv de reducere a cheltuielilor, vizand sume de ordinul sutelor de milioane de euro, care va presupune inclusiv inchiderea unor sucursale, a declarat directorul general al bancii austriece, Karl Sevelda, intr-un interviu acordat Der Standard, citat de Mediafax.
"Incepem un program masiv de crestere a profitului si reducere a costurilor, inclusiv inchideri de sucursale. Vorbim despre sume de sute de milioane de euro", a afirmat Sevelda, citat in editia online a Der Standard.

Sevelda a mai declarat, la finele lunii iunie, ca Raiffeisen trebuie sa reduca masiv costurile pentru a mentine profitul la nivelul actual, in contextul unei reveniri lente a economiei in Europa de Est.

Urmeaza retrageri din anumite tari?

Grupul nu intentioneaza sa se retraga din nicio tara, iar pe unele piete, printre care si Romania, vrea sa dezvolte afacerile, mai ales pe segmentul de retail, a mai afirmat atunci noul CEO al bancii austriece.

Raiffeisen a anuntat luni lansarea unei oferte pentru rascumpararea unor obligatiuni in valoare de 1,5 miliarde euro, garantate de stat si scadente in 2014. Dupa aceasta operatiune, banca va fi rascumparat intreg portofoliul de obligatiuni garantate de stat emise in urma crizei financiare, de 4,25 miliarde euro.

Sevelda a preluat
postul de director general al RBI la 7 iunie, dupa demisia din aceasta functie a lui Herbert Stepic. Sevelda a ocupat anterior postul de director general adjunct si lucreaza de 15 ani in cadrul Raiffeisen.

Raiffeisen avea la finele lunii martie active totale de 131,9 miliarde euro, in scadere cu 3% fata de nivelul de la finele anului trecut.

Banca austriaca a inregistrat in primul trimestru un profit consolidat de 157 milioane euro, in scadere cu 71% fata de nivelul de 541 milioane euro raportat in perioada corespunzatoare a anului trecut, declin cauzat in principal de evenimente nerecurente si efecte de baza.

Profitul inregistrat de Raiffeisen Bank International in Romania a stagnat in primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scaderii veniturilor din dobanzi, cresterii incasarilor din comisioane si reducerii cheltuielilor si a provizioanelor.

Activele Raiffeisen Bank International pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri