16 Iulie 2013

EximBank si-a dublat profitul din 2012 in primul semestru din acest an



EximBank a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de aproape 30 de milioane de lei, dublu fata de nivelul corespunzator intregului an 2012, potrivit datelor financiare preliminare.

”Pentru acest an ne-am setat ca obiectiv cresterea organica, dezvoltarea activitatii fiind corelata si cu o crestere a eficientei in utilizarea resurselor. Actiunile intreprinse pe finalul anului trecut si la inceputul acestui an pentru repozitionarea bancii au dat rezultate astfel ca, in primul semestru al acestui an, EximBank a inregistrat o crestere a veniturilor bancare cu aproape 5% fata de perioada similara din 2012, in timp ce cheltuielile operationale s-au redus cu 15%”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

El a adaugat ca expunerea totala a EximBank in nume si cont propriu a fost la jumatatea anului cu 22% peste nivelul de la finele anului trecut.

”Per ansamblu, activitatea de creditare s-a accelerat in primele sase luni, dinamica acesteia depasind-o pe cea a garantiilor. Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte banci din sistem la nivelul finantarilor in lei. De aceea, suntem increzatori ca banca va incheia si acest an in plutonul bancilor profitabile”, a mai spus Traian Halalai.

Pe parcursul primului semestru, banca a inaugurat trei noi unitati teritoriale - la Galati, Ploiesti si Pitesti. Pentru a doua parte a anului este prevazuta continuarea procesului de extindere a retelei teritoriale, in cel mai scurt timp urmand sa fie deschise inca doua unitati.



Citeste si