Interamerican Romania a inregistrat in primele patru luni ale anului prime brute in valoare de 5,7 milioane euro. Pentru sfarsitul anului este estimat un volum de 20 milioane euro, fata de 12,9 milioane euro in 2005, a declarat, ieri, presedintele companiei de asigurari, Timo van Voorden.
Asigurarile de sanatate reprezinta 5% din valoarea primelor brute din primele patru luni ale anului, cu o valoare de 300.000 de euro. Van Voorden a afirmat ca Interamerican anticipeaza pentru 2006 o valoare a asigurarilor de sanatate de 1-1,5 milioane euro.

"Este greu sa estimam care va fi valoarea primelor brute subscrise de sanatate pana la sfarsitul anului, deoarece ne vom extinde reteaua de clinici Medisystem in mai multe orase. Incepand cu aceasta luna vom oferi servicii medicale in 10 orase din tara", a mentionat Van Voorden. Interamerican Romania a intrat pe segmentul asigurarilor de sanatate in septembrie 2005, dupa inaugurarea primului spital privat Euroclinic, parte a retelei Medisystem, care include, de asemenea, sase centre de diagnostic si trei cabinete individuale.

Asigurare complementara prin Medisystem

Medisystem este un sistem de asigurare complementar, care asigura servicii medicale prin intermediul clinicilor private din Bucuresti. Pentru cazurile care necesita spitalizare, aceasta se fac in spitalul Euroclinic, construit ca aripa a Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti.
In iunie 2005, in urma unei investitii de peste 12 milioane de euro, compania a deschis un spital privat si a lansat un sistem integrat de ingrijire a sanatatii. Directorul executiv al Spitalului Euroclinic, Radu Dop, a declarat ca investitia pentru constructia spitalului va fi amortizata in anul 2008. In ceea ce priveste intentia de a construi inca un spital privat in Romania, oficialul Interamerican a precizat ca societatea are in vedere o noua investitie, care depinde, insa, de legislatia in domeniul sanatatii si a asigurarilor.

Van Voorden a precizat ca in acest an capitalul social al Interamercian si al Medisystem vor fi majorate, fara sa ofere detalii. El a mentionat ca urmatorul pas al Interamerican pe piata romaneasca este sectorul pensiilor private. Interamerican Romania a anuntat recent ca are in vedere majorarea capitalului social al companiei cu 1,7 milioane de euro, prin aport in numerar. In prezent, compania are un capital social de 38,89 milioane de lei (aproape 11 milioane de euro). Anul trecut, societatea si-a majorat de doua ori capitalul social, in valoare totala de 6,23 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri