Aparitia comparatoarelor de preturi pentru produsele de asigurare a transformat mediul online intr-un bun instrument de verificare si de comanda rapida a politelor auto. Ca urmare, inainte de a incheia o asigurare auto, o pondere de 72% dintre romani se documenteaza pe internet, arata un studiu realizat de Google, TNS Infratest si IAB Europe.
Romania se situeaza inaintea altor tari europene in ce priveste comenzile online de asigurari auto. Astfel, 22% dintre romani isi achizitioneaza politele de asigurare auto pe internet, in timp ce doar 19% dintre italieni, 15% dintre greci si 7% dintre austrieci isi comanda asigurari auto online. Romania se apropie foarte mult de media europeana de 26% in ce priveste achizitionarea politelor auto online.

"Cifrele publicate de Google arata ca romanii au din ce in ce mai multa incredere sa compare preturile asigurarilor si sa comande online. De asemenea, acestia sunt mai atenti cu timpul pe care il au. De exemplu, o comanda dureaza doar 3 minute, iar apoi polita vine unde a solicitat clientul, cu livrare gratuita, fara ca el sa mai depuna vreun efort", a declarat Valentin Radu, director de marketing al Pintilie Broker de Asigurare, unul dintre cei mai importanti jucator de pe piata de asigurari online din Romania prin site-urile asiguratorii.ro si rca-ieftin.ro.

Totodata, o pondere de 61% dintre romanii care cumpara asigurari cauta ofertele de pret folosind motoarele de cautare, in timp ce doar 5% se documenteaza folosind telefonul mobil.

In ce priveste impartirea pe sexe, balanta inclina usor in favoarea barbatilor. Astfel, 26% dintre cei care cumpara asigurari auto online sunt barbati, iar 17% sunt femei. Cu toate acestea, femeile se documenteaza pe internet inainte de achizitie intr-o proportie mai mare decat barbatii – 74%, fata de 71%.

La capitolul asigurari auto online, Marea Britanie si Ungaria ocupa locuri fruntase, cu 58%, respectiv 62% dintre polite facute pe internet. De asemenea, in Ungaria, 89% dintre persoanele care isi incheie asigurari se documenteaza online in legatura cu preturile, in timp ce 81% dintre britanici fac acelasi lucru.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri