Fondul, cunoscut ca SGAM Eastern Europe, succede fondului SG Romania, care si-a incheiat activitatea.

Sumele subscrise de fond in diferite companii au ajuns la 100 de milioane euro, iar pana la sfarsitul anului a fost stabilita atingerea unei tinte de 150 milioane euro.

"Infiintarea noului fond confirma angajamentul Grupului nostru de a sustine nevoile financiare ale companiilor romanesti. Suntem deja unul dintre liderii acestei piete. Acest fond suplimenteaza capitalul disponibil pentru sustinerea companiilor romanesti in crestere locala si internationala", a declarat presedintele BRD, Patrick Gelin.

"Din experienta de 11 ani pe care o am pe piata romaneasca de capital, consider ca acest Fond ofera o resursa unica pentru companiile locale, si aceasta nu doar prin capitalul necesar cresterii afacerilor, ci si prin numele investitorului, un partener puternic, capabil sa ajute extinderea in Romania sau in regiune. Existenta unui partener potrivit, care sa ii ajute in dezvoltarea afacerilor dincolo de granitele romanesti va fi un factor important, pentru ca Romania se integreaza in Uniunea Europeana si companiile incep sa priveasca in afara granitelor, spre noi piete", a declarat partenerul care conduce fondul in Bucuresti, Leo Gherghina.

Investitorii in Fond sunt Société Générale si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, institutii europene si persoane fizice. William R. Watson, Chief Investment Officer, a afirmat ca Fondul se intereseaza in mod activ asupra investitiilor din Romania. Descriind activitatea Fondului, William R. Watson a spus: "Cautam companii in crestere, care se vor dezvolta puternic impreuna cu economia romaneasca in anii urmatori. Nu ne limitam la o anumita industrie in particular. Cautam companii care sunt jucatori importanti in sectorul lor si care planuiesc sa se extinda si sa creasca pe plan local sau regional. Ne dorim sa fim parteneri reali ai managementului si actionarilor in procesul de construire a valorii companiei pe termen mediu."

"Echipa noastra de profesionisti a fost implicata in peste 35 de companii in Europa Centrala, intre care 15 erau din Romania. Am vazut genul de investitii care functioneaza si stim cum sa ajutam companiile sa reuseasca. Cu un mediu economic ce se afla acum in cel mai favorabil moment din ultimii cativa ani - in special in Romania - credem ca este o perioada excelenta pentru investitii", a spus Watson.

Société Générale este unul din cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Grupul are 93.000 de angajati in lume in trei domenii - cheie: Retail Banking & Servicii Financiare: Société Générale deserveste aproximativ 19 milioane de persoane.

Global Investment Management & Services: Société Générale este unul din cele mai mari grupuri bancare din zona euro in termeni de capital in custodie (1.317 miliarde euro, septembrie 2005) si sub management (370 miliarde euro, septembrie 2005).

Corporate & Investment Banking: Société Générale Corporate & Investment Banking se afla printre liderii de piata din zona euro. Société Générale este inclus in patru indexuri importante de investitii responsabile social.

BRD Societe Generale Asset Management este unul dintre liderii managementului de capital cu 313 miliarde euro sub management la 30 septembrie 2005. Ca parte a Grupului Société Générale, SGAM este un jucator mondial cu un model de afaceri robust si echilibrat bazat pe: Structura multi-centru: 2,600 angajati, incluzand 600 manageri si analisti, se afla in inima pietelor din Europa Continentala si Marea Britanie si in centre majore (fiecare cu cate 600 angajati) in Statele Unite si Asia; O afacere ce acopera toate clasele de capital: capitaluri proprii, venit fix, echilibrat, si investitii alternative, unde SG AM este printre lideri cu 40 miliarde euro in capital sub management; acces la toate tipurile de investitori: institutii, distribuitori, corporatii si persoane fizice, toti beneficiind de expertiza leading-edge si serviciile locale ale SG AM.

Prin strategia de cross-selling (18 la suta net inflows la 30 septembrie 2005) si a concentrarii pe calitate si constanta inovare, SGAM a dezvoltat solutii manageriale cu valoare adaugata construite dupa nevoile specifice clientilor, care au optimizat performanta si controlul riscului. Din 2000, SGAM a fost clasificat AM2+ de Fitch Ratings, cea mai inalta clasificare data unei companii de management al capitalului pentru intreaga structura. Pentru investitori, aceasta clasificare reprezinta garantia profesionalismului echipei SGAM si calitatea organizatiei internationale. Grupul SGAM ca intreg (SGAM AI si TCW) administreaza 3,6 miliarde euro capitaluri proprii, incluzand mezzanine, la 30 septembrie 2005.

SGAM Alternative Investments este parte integranta a SG Asset Management. SGAM Alternative Investments s-a dezvoltat cu succes combinand procesul activ de management de capital cu o cultura de piata de capital care imbina inovatia si managementul riscului. Cu 31,6 miliarde euro sub management la 30 septembrie 2005, 258 angajati in lume si strategia financiar-bancara a Société Générale Group, SGAM Alternative Investments a devenit unul dintre liderii mondiali specializati in investitii alternative.

SGAM AI a lansat platforma de fonduri de investitii in 1999. La 30 septembrie 2005, SGAM Alternative Investments avea 1,2 miliarde euro sub management in fonduri de capitaluri proprii.