Gothaer Asigurari Reasigurari, companie detinuta de asiguratorul german cu acelasi nume, a anuntat pentru primul semestru din acest an afaceri in crestere de peste 90% fata de aceeasi perioada din 2012, la un volum total de prime brute subscrise de peste 27 mil. de lei.
"Continuam sa ne dezvoltam afacerile in zona de retail, precum si pe segmentul companiilor mici si mijlocii, cu un plan de afaceri construit pentru a ajunge la un volum de prime consolidat si sustenabil. Focusul nostru ramane in continuare pe client si in jurul lui ne concentram atat strategia de crestere, cat si mentinerea si imbunatatirea permanenta a serviciilor acordate", declara Anca Babaneata (foto), CEO, Gothaer Asigurari Reasigurari.

Compania sustine ca a urcat patru pozitii in clasamentul de asigurari generale la finele primului trimestru din 2013, conform datelor publicate de insuranceprofile.ro. De asemenea, in topul asigurarilor auto CASCO din Romania, Gothaer mentioneaza ca se afla printre primii zece asiguratori in perioada mentinata, cu o cota de piata de 1,07% si un volum de prime de peste 9 milioane lei.

Compania a inregistrat cresteri si pe partea de asigurari tip property, principala linie de business a campaniei, cu 291% fata de S1 2012, cumuland un volum de prime brute subscrise de peste 12 milioane de lei. In ceea ce priveste categoria asigurarilor agricole, Gothaer spune ca ocupa locul 3 in clasamentul de profil, cu o cota de piata de la 6,58% in T1 2012, la 11,66% in 2013.

Grupul german Gothaer a intrat pe piata de asigurari de asigurari din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari Reasigurari (67%). Restul de actiuni sunt detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer.

Platinum Asigurari a subscris anul trecut prime brute in valoare totala de 24,5 milioane de lei, pe segmentul asigurarilor generale, in crestere cu 44% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, la un numar de aproximativ 42 de mii de contracte de asigurari, potrivit datelor UNSAR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri