ING Asigurari de Viata a subscris in primul semestru prime de 274,2 milioane de lei, in crestere cu 1,7% fata de rezultatul din perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul brut a scazut cu 17,8%, la 5,63 milioane de lei, a anuntat asiguratorul.
La finele lunii iunie 2012, primele subscrise de companie au atins 269,6 milioane de lei, iar profitul brut s-a plasat la 6,85 milioane de lei, noteaza Mediafax.

In perioada analizata, ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate suma de 57,6 milioane de lei, cu 41,5% mai mult fata de ianuarie-iunie 2012, potrivit datelor companiei.

Portofoliul de asigurari noi incheiate in primele sase luni ale acestui an este cu peste 4% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2012, iar prima bruta medie pentru contractele vandute in acest interval a atins 1.600 lei, in urcare cu 2% fata de cea aferenta contractelor incheiate in primul semestru al anului precedent.

"Peste 73% din totalul politelor subscrise in 2013 sunt de tip traditional (fara componenta investitionala - n.r.), ponderea acestor contracte ajungand la 48% din portofoliul total in vigoare, comparativ cu 46% la 30 iunie 2012", se arata intr-un comunicat al ING Asigurari de Viata.

Valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,41 miliarde de lei la 30 iunie, in crestere cu 8,25% fata de aceeasi perioada a anului 2012.

"Cele mai recente date privind cresterea salariului real, atat in sectorul public, cat si in cel privat, si deteriorarea perspectivelor privind angajarile in mediul privat, ne determina sa ramanem rezervati cu privire la o revenire mai rapida a consumului si a capacitatii de economisire a populatiei in perioada imediat urmatoare. In aceste conditii, pentru finalul anului 2013 ne pastram estimarea pozitiva, dar totusi moderata, de crestere marginala sub 5% a pietei de asigurari de viata. Pe termen mediu insa, o revenire mai accentuata a economiei, asa cum se anticipeaza in prezent, credem ca va crea cadrul propice dezvoltarii rapide a pietei de asigurari de viata", a declarat directorul general al asiguratorului, Marius Popescu.

El a adaugat ca, in prima jumatate a anului, asiguratorul a consemnat o crestere de 4% a portofoliului de contracte noi pe segmentul de asigurari de viata si o majorare de 12,5% a numarului de participanti pe cel de pensii facultative.

La finele lunii iunie, valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING Asigurari de Viata era de 322,72 milioane de lei, in crestere cu 36% fata de acelasi interval din 2012.

Astfel, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara, asiguratorul detinea pe segmentul pensiilor facultative Pilonul III) o cota cumulata, in functie de active, de 46,9%.

Potrivit datelor companiei, principalele directii de investitii in acest an, care au influentat si nivelul profitului brut realizat, au vizat cresterea beneficiilor oferite clientilor, prin integrarea de noi functionalitati in portalul MyING si lansarea Vita Protect, prima asigurare de viata distribuita online, prin intermediul serviciului de Internet Banking al ING Bank.

O alta directie de investitii a fost reprezentata de dezvoltarea programului de formare si recunoastere a performantei consultantilor financiari, Sales Force Academy, care a inceput in luna august.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator local de profil.

Asiguratorul roman este parte a grupului financiar olandez ING si activeaza pe piata romaneasca din 1997.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri