Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 8 iunie 2006 a fost de 29,41 milioane lei (8,37 milioane EUR, 10,72 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au continuat sa scada fata de valorile precedente, BET-C cu -1,49%, si BET cu -1,51%, in timp ce indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare s-a depreciat semnificativ cu -3,82%. Lichiditatea a fost mai ridicata decat in ultimele sedinte, tranzactionandu-se aproape 51 milioane actiuni, apartinand unui numar de 54 emitenti, dintre care 9 au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta, fata de 35 care au scazut.

Cel mai tranzactionat emitent a fost SIF Oltenia (SIF5) cu o valoare totala a tranzactiilor de 6,64 milioane lei. In acelasi timp, a inregistrat si cea mai mare scadere dintre cele 5 SIF-uri, cu -5,43%, pe fondul tranzactionarii unui volum total de 3,14 milioane actiuni. Celelalte SIF-uri au inregistrat o lichiditate mai scazuta in raport cu SIF5, cu volume cuprinse intre 1 si 2 milioane actiuni, dar si scaderi mai usoare, de 2-3% fata de sedinta anterioara.

Scaderea cursului titeiului sub valoarea de 70 dolari pe baril atat la Bursa din Londra, cat si pe piata americana, a condus la o diminuare a preturilor actiunilor principalelor societati petroliere de la noi. Astfel, Petrom Bucuresti (SNP) a inregistrat o scadere a valorii de referinta cu -1,84%, in timp ce Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a scazut cu -2,63%. In ambele cazuri, volumele totale tranzactionate au fost relativ ridicate, respectiv 8,2 milioane actiuni pentru SNP, si 24,3 milioane actiuni pentru RRC. Nici emitentii din domeniul financiar nu au fost ocoliti de scaderile inregistrate ieri pe bursa. BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-a depreciat cu -2,47%, Banca Transilvania Cluj-Napoca (TLV) cu -0,56%, iar Banca Comerciala Carpatica (BCC) cu -1,79%.

Dintre putinele actiuni care au cunoscut o crestere a cotatiilor enumeram Turbomecanica Bucuresti (TBM) +2,03% (pret de inchidere 0,7550 lei), Antibiotice Iasi (ATB) +1,46% (pret de inchidere 1,3900 lei, desi pe parcursul sedintei, tranzactiile au atins un minim de 1,3500 lei) si Electroputere Craiova (EPT) +4,17%.

Pe Piata RASDAQ, valoarea totala tranzactionata a fost de 601,9 mii lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe Dafora Medias (DAFR) cu 103,4 mii lei, Prefab Bucuresti (PREH) cu 81,6 mii lei, Metex Targoviste (METG) cu 70,6 mii lei (variatia valorii de referinta +25%) si Mittal Steel Roman (PTRO) cu 43,1 mii lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri