Subscrierile Carpatica Asig au cumulat in primul semestru din 2013 un volum de 228,96 milioane de lei, in crestere cu 77% comparativ cu perioada similara a anului precedent, cand s-au inregistrat subscrieri in valoare de 128,75 milioane de lei, potrivit companiei.

Societatea de asigurari a continuat si in perioada mentionata dezvoltarea portofoliului non-auto, consemnand o crestere de 135% a subscrierilor aferente claselor de business non-auto.

Evolutiile cele mai semnificative au fost inregistrate de asigurarile property, al caror volum de prime brute subscrise a crescut cu 143%, asigurarile de locuinta, care au crescut cu 267%, primele brute subscrise pe acest segment crescand de la 2,6 milioane de lei in primul semestru din 2012 la 9,56 milioane de lei in aceeasi perioada a anului curent.

O dinamica pozitiva au consemnat si asigurarile de raspundere civila profesionala (crestere de 113%), asigurarile CMR (crestere de 71%) si asigurarile de accidente persoane (crestere de 57%).

"Rezultatele inregistrate in acest semestru ne confirma ca proiectele implementate in 2012 si in acest an, atat la nivelul serviciilor de vanzare, cat si imbunatatirea procedurilor de solutionare a daunelor au fost percepute de clienti." a declarat Ina Crudu (foto), director general Carpatica Asig.

Pentru perioada analizata, valoarea totala a daunelor platite de companie a crescut cu 58,5%, de la 85,9 milioane de lei la 136,16 milioane de lei.

Concomitent cu cresterea de 77% a volumului de prime brute subscrise, compania a inregistrat o scadere cu 30% a numarului reclamatiilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 516 la 360 reclamatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si