Vienna Insurance Group (VIG), care controleaza Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a inregistrat o pierdere contabila de 75 milioane euro pe operatiunile din Romania, din cauza situatiei dificile de pe piata.

Astfel, VIG a efectuat o depreciere de 75 milioane euro a fondului comercial (goodwill) la operatiunile de asigurari generale din Romania, decizie luata pe baza datelor pentru primele sase luni ale acestui an, potrivit unui comunicat transmis marti de grup, noteaza Mediafax.

Conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS), astfel de deprerieri sunt inregistrate in contul de profit/pierdere.

Primele brute subscrise de companiile VIG in Romania au scazut in primul trimestru cu 24,8%, la 101,2 milioane euro, iar pierderile au insumat 2,9 milioane euro, pe fondul situatiei dificile din piata, indeosebi in zona asigurarilor auto, a anuntat compania in luna mai.

Vienna Insurance Group (VIG) detine in Romania companiile Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata.

Primele subscrise de companiile din grupul VIG pe segmentul asigurarilor generale au scazut cu 26,8%, de la 107 milioane euro la 78,3 milioane euro.
In domeniul asigurarilor de viata, primele subscrise de VIG in Romania au scazut cu 17,1%, de la 27,7 milioane euro la 23 milioane euro.

VIG este un grup de asigurari cu activitati extinse in Europa Centrala si de Est. Cele mai mari piete ale companiei sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania.

La nivel international, VIG a raportat pentru primul trimestru al acestui an prime brute subscrise de 2,7 miliarde euro, in scadere usoara fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

Profitul net al companiei dupa plata intereselor minoritare a urcat totodata cu 5,2%, la 123,8 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Asirom, despagubiri de 270 mil. lei pe RCA, in primele 9 luni