Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali s-au redus in iulie cu 0,9% fata de iunie, la 200,4 miliarde lei, anunta BNR.
Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au scazut cu 0,3%, la 76,82 miliarde lei. La sfarsitul lunii iulie, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere de 1,6% (-2,7% in termeni reali) fata de intervalul similar al anului trecut.

Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au diminuat cu 1,9%, pana la 510,01 miliarde lei. La 31 iulie 2013, depozitele in lei ale persoanelor juridice s-au redus cu 0,2% (-4,4% in termeni reali) fata de 31 iulie 2012.

"Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice, exprimate in lei, au scazut cu 0,7 la suta, pana la nivelul de 72581,9 milioane lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 0,5 la suta, pana la 16477,9 milioane euro)", se arata in comunicatul BNR.

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 6,7% (exprimate in euro, acestea au urcat cu 10,7%). Depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 7,6% (sau cu 11,6% in euro), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice cu 5% in lei si 8,9% in euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri