"Performanta continua sa fie mai putin satisfacatoare in Romania, unde refuzam sa luam parte la dumping (vanzarea unor produse sub costul de productie, de multe ori cu scopul de a elimina alti concurenti de pe piata - n.r.) in zona asigurarilor auto.", a declarat presedintele CA al Vienna Insurance Group (VIG), Peter Hagen.

"Nu numai asta, ci am aplicat, de asemenea, in mod activ masuri ample pentru a realiza o schimbare in Romania in aceasta privinta", a spus Peter Hagen (foto), intr-un raport al grupului.

VIG detine societatile de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata in Romania, iar declaratiile managerului austriac vin in contextul in care grupul a inregistrat pe piata romaneasca in primul semestru subscrieri de prime brute in scadere cu 16,8% la 196,3 milioane euro, fata de 235,9 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut si pierderi in crestere de la 5,8 milioane euro la 17,9 milioane euro, in acelasi interval de timp, "din cauza conditiile dificile de piata".

"Piata asigurarilor din Romania continua sa fie afectata de o competitie puternica a preturilor. Avand in vedere politica de pret orientata spre risc / rentabilitate pentru restructurarea portofoliului, segmentul non-viata a inregistrat o scadere de 16,4% a primelor subscrise la 154,1 milioane de euro. Primele subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au scazut cu 18%, la 42,3 milioane euro", se arata in raportul grupului.

In continuare se mentioneaza ca din cauza conditiilor dificile de piata si a unei competitii puternice pe piata asigurarilor auto, rata combinata a fost semnificativ mai mare de 100%.

VIG este un grup de asigurari cu activitati extinse in Europa Centrala si de Est. Cele mai mari piete ale companiei sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania.

Sursa foto: vig.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Asirom, despagubiri de 270 mil. lei pe RCA, in primele 9 luni