Serviciile germane de informatii au cooperat cu CIA ani de zile la crearea unor baze de date cu extremisti musulmani si sustinatori ai acestora in Germania, a dezvaluit duminica saptamanalul Der Spiegel, relateaza AFP.

Sub numele de cod "Project 6" sau "P6", BND (informatii externe) si Biroul federal pentru protectia Constitutiei (informatii interne) au colectat impreuna cu CIA date despre islamisti, presupusi teroristi si contactele lor, scrie revista, fara sa citeze surse, noteaza Mediafax.

Serviciile de informatii din cele doua tari au inchiriat impreuna localuri la Neuss (vest) in 2005, dupa care s-au mutat la Koln (vest), adauga Der Spiegel, care urma sa publice un articol mai complet pe acest subiect in editia de luni.

Der Spiegel mai scrie ca BND a confirmat existenta unor baze de date, dar precizeaza ca aceasta cooperare a incetat in 2010.

Baza de date include numele, data nasterii si numarul pasaportului unui reporter de la postul public de radio NDR, Stefan Buchen, care a avut contacte cu un predicator musulman in Yemen si care a fost in mai multe randuri in Afganistan.

Cu doua saptamani inainte de alegerile legslative in Germania, informatii despre spionajul generalizat practicat de catre Statele Unite si dezvaluit de catre fostul consultant al serviciilor americane de informatii, fugarul Edward Snowden, dar si posibile cooperari intre Berlin si Washington in acest domeniu, s-au dovedit un subiect deosebit de sensibil in opinia publica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri