HVB Bank si Banca Tiriac si-au aliniat complet produsele comune de creditare, atat in ce priveste dobanzile, cat si comisioanele. Pana la finalul procesului de integrare, o data cu implementarea in ambele banci a aceleiasi platforme informatice si o data cu alinierea caracteristicilor tehnice si ale modului de operare, atat HVB Bank, cat si Banca Tiriac vor oferi integral produsele viitoarei banci Noua entitate va fi o banca universala, care se va adresa unei categorii largi de clientela. Iar oferta pe care o conturam acum vine ca o confirmare a acestei pozitionari, spune Manuela Plapcianu, membru in conducerea executiva a viitoarei banci HVB Tiriac, responsabil de retail banking.

In ceea ce priveste caracteristicile produselor bancare HVB Bank - Banca Tiriac, acestea si-au modificat dobanzile si comisioanele dupa cum urmeaza:

Creditul pentru Orice

Dobanda pentru acest tip de creditare este de 7,95% in lei, 6,95% pentru creditele in euro si 8,95% pentru cele contractate in dolari. Comisionul de administrare pentru creditele in lei este de 0,5% lunar la sold iar pentru cele in euro sau dolari este de 0,2% lunar la sold.

Pentru un Credit pentru Orice de 15.000 lei, acordat pe o perioada de cinci ani, DAE este de 16,66%, in conditiile in care dobanda nominala este de 7,95%/an, prima asigurarii de viata este de 81 lei, comisionul de acordare este de 450 lei, iar comisionul lunar de administrare este 0,5% la sold.

Pentru un Credit pentru Orice de 5.000 euro, acordat pe o perioada de cinci ani, Dobanda Anuala Efectiva este de 11,48%, in conditiile in care dobanda nominala este de 6,95% / an, prima asigurarii de viata este de 27 euro, comisionul de acordare este de 150 euro, iar comisionul lunar de administrare este 0,2% la sold.

Creditul pentru Orice cu Ipoteca

Pentru acest produs de creditare, dobanda anuala in lei este de 6,95%, in euro de 5,95% iar pentru cele contractate in dolari de 7,95%. Comisionul de administrate pentru creditele contractate inlei este de 0,5% lunar la sold si de 0,2% lunar la sold pentru cele in euro sau dolari.

Spre exemplu pentru un Credit pentru Orice cu ipoteca de 70.000 lei, acordat pe o perioada de 20 ani, Dobanda Anuala Efectiva este de 14,26%, in conditiile in care dobanda nominala este de 6,95% / an, comisionul de acordare este de 1.750 lei, iar comisionul lunar de administrare total este 0,5% la sold.

Pentru un Credit pentru Orice cu ipoteca de 20.000 euro, acordat pe o perioada de 20 ani, Dobanda Anuala Efectiva este de 9,13%, in conditiile in care dobanda nominala este de 5,95% / an, comisionul de acordare este de 500 euro, iar comisionul lunar de administrare este 0,2% la sold.

Creditul Auto

Pentru Creditul Auto, dobanda in lei este de 6,95%, iar pentru cele contractate in euro este de 5,95%. Comision de administrare pentru creditele contractate in lei este de 0,5% lunar la sold si 0,2% lunar la sold pentru euro.

Astfel, pentru un Credit Auto de 35.000 lei, acordat pe o perioada de 6 ani, Dobanda Anuala Efectiva este de 15,33%, in conditiile in care dobanda nominala este de 6,95% / an, comisionul de acordare este 1.400 lei iar iar comisionul lunar de administrare este 0,5% la sold.

Pentru un Credit Auto de 10.000 euro, acordat pe o perioada de 6 ani, Dobanda Anuala Efectiva este de 10,31%, in conditiile in care dobanda nominala este de 5,95% / an, comisionul de acordare este 400 euro iar comisionul lunar de administrare este 0,2% la sold.

Creditul Imobiliar

Dobanda perceputa de banca pentru acest produs de creditare este de 6,95% in lei, 5,95% in euro si 7,95% in dolari. Comision de administrare este de 0,5% lunar la sold pentru creditele contractate in moneda nationala si de 0,2% lunar la sold pentru cele in euro sau dolari.

Creditul Ipotecar

Dobanda pentru acest tip de credit este de 5,64% pentru euro, dobanda valabila pana la 30 iunie 2006. Dobanda este variabila si se calculeaza avandu-se in vedere cotatia indicelui euroIBOR la 6 luni la data de 31 decembrie a fiecarui an, ce se aplica pana la data de 30 iunie a anului urmator si cotatia euroIBOR la 6 luni din data de 30 iunie, ce se aplica pana la data de 31 decembrie a aceluiasi an. Comisionul de administrare este de 0,5% lunar la sold pentru lei si de 0,2% lunar la sold pentru euro sau dolari.

Banca mai informeaza ca in acest moment, conform normei 11 a BNR, HVB Bank poate acorda credite in valuta numai persoanelor care realizeaza venituri in moneda in care solicita creditul.

Anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Pregatirile pentru integrare au inceput in septembrie 2005, iar pe parcursul procesului de fuziune HVB Bank si Banca Tiriac vor funciona n paralel. Noua entitate va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca.

Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca iriac fac parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group. Cu active totale de 782 miliarde EUR si cu o capitalizare de piata de aproximativ 64 de miliarde EUR, potrivit datelor din martie 2006, noul UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri