Euroins Romania isi va putea relua activitatea de emitere a politelor de raspundere civila auto (RCA), a decis miercuri Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Consiliul ASF a decis, miercuri, incetarea interzicerii temporare a practicarii asigurarii RCA de catre Euroins Romania. Societatea poate relua practicarea RCA incepand cu momentul primirii comunicarii din partea ASF", a anuntat joi autoritatea de reglementare, intr-un comunicat.

Decizia a fost luata dupa ce asiguratorul a corectat unele aspecte care au stat la baza deciziei ASF din 28 august, de interzicere temporara a practicarii asigurarii RCA si a prezentat un plan de masuri pentru remedierea situatiei.

Punerea in practica a planului de masuri va fi atent monitorizata, la sediul societatii Euroins, de catre un reprezentant ASF, pentru o perioada de pana la 60 de zile, se mai spune in comunicat.

Planul de masuri include, printre altele, ca asiguratorul sa revizuiasca dosarele de dauna RCA aflate in rezerva de dauna la data de 31 august 2013, in termen de doua luni de la data primirii deciziei.

De asemenea, societatea va modifica procedura de solutionare a petitiilor astfel incat sa corecteze inconsecventele, neclaritatile sau neconformitatile fata de prevederile normelor ASF, in termen de o luna de la data primirii deciziei.

"Euroins va face obiectul unei monitorizari a modului de inregistrare si gestiune in sistemul informatic a informatiilor privind dosarele de dauna RCA. EUROINS va transmite lunar catre ASF o serie de informatii printre care si situatia dosarelor aflate in soldul rezervei, situatia avizarilor de dauna din luna anterioara, situatia dosarelor de dauna platite in luna anterioara, situatia dosarelor de dauna lichidate in luna anterioara", se mai spune in comunicat.

La finele lunii august, ASF a sanctionat Euroins cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii RCA. In aceasi sedinta, institutia a hotarat amendarea directorului general al societatii, Mihnea Tobescu, cu 50.000 de lei si sanctionarea directorului de daune al companiei, Stamov Bozhidar Stoyanov, cu retragerea aprobarii.

Stoyanov a mai fost amendat cu 10.000 de lei de autoritatea de reglementare in iunie 2012, alaturi de fostul director general al companiei, Iulius Alin Bucsa, care a fost sanctionat tot cu 10.000 de lei.

Compania intentioneaza sa efectueze o infuzie de capital de 20 milioane de lei, la 123,5 milioane de lei, propunea urmand sa fie discutata de actionari in doua parte a lunii octombrie.

"Decizia de a majora capitalul Euroins Romania reflecta strategia pe termen lung a actionarilor companiei. In conditiile cresterii volumului de vanzari, trebuie respectate si cerintele referitoare la capitalul societatii. Compania este hotarata sa isi intareasca activitatea pe segmentul RCA, sa isi dezvolte in continuare portofoliul non-auto si sa isi consolideze pozitia intre liderii pietei de asigurari din Romania", declara presedintele Consiliului de Administratie al Euroins Insurance Group (Bulgaria), Kiril Boshov, intr-un comunicat remis miercuri.

In noiembrie 2012, actionarii Euroins Romania au hotarat majorarea capitalului social prin aport de numerar cu suma de 15 milioane de lei, la 118,5 milioane de lei, decizia fiind precedata de o solicitare a autoritatii de reglementare. Datele de la Registrul Comertului arata ca operatiunea nu a avut loc.

In prezent, capitalul social al asiguratorului se ridica la 103,5 milioane de lei.

Potrivit datelor Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare-Reasigurare din Romania (UNSAR), Euroins Romania a subscris in primele sase luni ale acestui an prime de 281,7 milioane de lei, in crestere cu 23,2% fata de iunie 2012.

Din totalul subscrierilor, veniturile din polite RCA au insumat 261,6 milioane de lei, de la 205,7 milioane de lei in perioada ianuarie-iunie 2012.

La finele lunii iunie a acestui an, portofoliul RCA al companiei numara 992.684 contracte, comparativ cu 738.124 polite in iunie 2012.

Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 7,7% din capitalul social.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri