Banca Comerciala Romana si UniCredit Tiriac Bank au acordat prima facilitate de factoring de tip club din Romania. Facilitatea in cuantum de 100 milioane euro in echivalent lei, a fost obtinuta de compania Sensiblu, parte a grupului farmaceutic A&D Pharma, pentru incasarea in avans, in baza unui mecanism de factoring fara regres, a creantelor detinute de aceasta companie in relatia cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casele Judetene de Asigurari de Sanatate din Romania.

UniCredit Tiriac Bank a avut rol de coordonator principal si agent al finantarii de factoring.

"Facilitatea de factoring de tip club este importanta pentru Sensiblu, parte a Grupului A&D Pharma, atat din perspectiva diversificarii surselor de finantare cat si din perspectiva optimizarii structurii de finantare clasice, utilizate pana in prezent. Caracteristica de baza a acestei solutii de finantare este lichidizarea directa a activelor detinute - solutie mult mai potrivita pentru finantarea unei companii din industria farmaceutica", se anunta intr-un comunicat comun transmis de cele doua institutii financiare.

Facilitatea astfel implementata este finantata in mod egal de Banca Comerciala Romana si UniCredit Tiriac Bank si constituie o forma de sustinere a sistemului de sanatate romanesc prin lichidizarea creantelor asupra Casei Nationale si a Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate.

Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Société Générale si UniCredit Tiriac Bank au acordat A&D PHARMA un credit sindicalizat tip club in valoare de 190 mil euro, pentru refinantarea nevoilor generale de sustinere a activitatii de baza, precum si a celor de dezvoltare a grupului. Tranzactia este cea mai importanta din sectorul farma in anul 2013.

In paralel cu facilitatea de tip factoring si in stransa legatura cu aceasta, Grupul A&D Pharma a incheiat o tranzactie de refinantare cu majorare a sumei prin intermediul unei sindicalizari de tip club, in suma de pana la 190 de milioane de euro. Aceasta are drept obiect refinantarea nevoilor generale de sustinere a activitatii de baza, precum si pe cele de dezvoltare ale grupului si este cea mai importanta tranzactie de acest tip realizata pe piata farmaceutica romaneasca in anul 2013. Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale si UniCredit Tiriac Bank au participat in mod egal la finantare, avand rolul de Aranjori Principali Mandatati, cu UniCredit Tiriac Bank in calitate de agent de garantie si UniCredit Bank AG – London Branch in calitate de agent de facilitate. Banca Comerciala Romana a indeplinit rolul de coordonator al tranzactiei de refinantare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri