Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a declansat procedura de executare silita la SIF Moldova SA pentru obligatiile asumate de aceasta in baza garantarii unui numar de 13 bilete la ordin preluate de catre utoritate de la debitorii Bancorex, informeaza AVAS.
Pana joi, 15 iunie 2006, AVAS a recuperat de la SIF Moldova SA, suma de peste 10,007 milioane dolari, corespunzatoare altor 15 bilete la ordin, dupa cum urmeaza: suma de 3,192 milioane dolari, reprezentand contravaloarea unui numar de sase bilete la ordin, a fost achitata de SIF Moldova SA; suma de 6,814 milioane dolari, reprezentand contravaloarea unui numar de noua bilete la ordin, a fost recuperata de AVAS prin instituirea popririi asupra conturilor debitoarei deschise la Banca Transilvania SA, unde au fost identificate disponibilitati suficiente pentru incasarea integrala a contravalorii sumei inscrise in ordinul de poprire.

AVAS, in urma obtinerii unor sentinte judecatoresti definitive si irevocabile favorabile, a procedat la continuarea procedurii de executare silita prin comunicarea de titluri executorii catre SIF Moldova SA pentru recuperarea unor datorii in valoare totala de 7,858 milioane doalri.

Majoritatea biletelor la ordin au facut obiectul unor actiuni in instanta, prin care FPP II Moldova (actual SIF Moldova) a contestat valabilitatea acestora, instantele pronuntand totusi hotarari favorabile AVAS.

Cum am mai anuntat, toti debitorii care datoreaza sume catre AVAS se vor trezi, din partea Autoritatii, cu raspunsuri pe masura, indiferent de numele lor. Cum rezulta din actuala situatie, nici cei care au garantat pentru rai platnici nu pot dormi linistiti. Noi avem obligatia de a recupera niste sume datorate catre bugetul de stat, la fel cum SIF Moldova SA se poate indrepta la randul ei impotriva celor care nu si-au achitat datoriile, a afirmat presedintele AVAS, Razvan Orasanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri