Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat joi un miliard de lei si 150 milioane de euro prin emisiuni de titluri cu maturitatea la trei ani, la randamente in scadere fata de cele acceptate la licitatiile anterioare pentru aceleasi scadente, informeaza Mediafax.

Prin titlurile in lei, care ajung la maturitate in august 2016, Trezoreria a atras un miliard de lei, la un randament de 4,14%. Subscrierile au totalizat 1,81 miliarde lei. La operatiunea precedenta, din septembrie, Finantele au atras 1,05 miliarde lei, la un randament de 4,63%.

Pentru licitatie in euro, administratorii datoriei publice au atras subscrieri de 511,5 milioane euro. Suma imprumutata a fost de 150 milioane euro, la un randament de 2,48%.

Cea mai recenta operatiune pentru aceste obligatiuni a fost organizata in iulie, cand Trezoreria a vandut titluri in valoare de 336,5 milioane lei, la un randament de 2,75%.

Urmatoarea licitatie din luna octombrie este planificata pentru joia viitoare, cand Finantele vor sa atraga un miliarde de lei prin obligatiuni pe cinci ani.

Citeste si:
MFP imprumuta o suma uriasa de pe pietele externe! La ce dobanda?
MFP imprumuta o suma uriasa...

Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna octombrie opt emisiuni de titluri de stat in valoare cumulata de 4,75 miliarde lei si, respectiv, de 150 milioane euro, in conditiile in care in aceasta luna ajung la scadenta titluri de 6,1 miliarde lei.

De la inceputul anului, ministerul a imprumutat de pe piata interna 37,561 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe de 3,07 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Teodorovici: Planul de finantare de pe pietele externe s-a depasit