Intesa Sanpaolo Bank Romania lanseaza un proiect pilot de creditare a romanilor din Italia care doresc sa isi achizitioneze o locuinta in Romania, reducand la minimum numarul de drumuri pe care acestia trebuie sa le faca in tara. Dobanda la imprumutul acordat este compusa din Euribor la 3 luni, plus o marja de 6,10%.

Potrivit reprezentantilor bancii, romanii din Italia care doresc sa ia un credit ipotecar peentru a cumpara un imobil in tara sunt nevoiti sa mai faca doar un drum in Romania pentru semnarea actelor.

In plus, taxele notariale vor fi platite in Romania, unde acestea sunt de zece ori mai mici decat in Italia.

Creditul de achizitie poate fi garantat si cu alt imobil in afara de cel cumparat si poate fi accesat pe o perioada maxima de 35 de ani. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 250.000 euro, iar cea minima de 20.000 euro.

Comisionul de analiza a dosarului este de 200 euro, iar cel de rambursare anticipata este zero.

Romanii din Italia care vor sa ia un astfel de credit trebuie sa aiba un venit minim de 700 euro, iar in cazul unui co-debitor aflat in Romania acesta trebuie sa aiba venituri nete de cel putin 800 lei (200 euro).

Directorul de retea al Intesa Sanpaolo Bank Romania, Dan Bota, a precizat ca in prezent 140.000 de romani au conturi deschise la Intesa, iar dintre acestia multi ar putea sa aplice pentru un astfel de credit.

Intrebat daca munca la negru ar fi o problema intrucat romanii nu ar fi eligibili, Bota a precizat ca daca 10% dintre cei 140.000 de romani lucreaza cu acte in regula si din acestia 10% ar vrea sa isi ia un credit ipotecar pentru achizitia unei locuinte in Romania, cel putin 1.400 de clienti ar putea accesa imprumut.

Intesa Sanpaolo Bank Romania va fi condusa de EnzoPellegrino, care a fost desemnat recent CEO, dar numirea sa este in curs de autorizare la BNR. Din echipa de conducere a Intesa Sanpaolo Bank Romania mai fac parte: Ioan Mihail Anca - prim-director general adjunct, Stefano Burani — director general adjunct si Catello De Simone — director general adjunct.

Intesa Sanpaolo Bank Romania avea, la finalul lunii iunie, 842 de angajati, 97.950 clienti, active totale in valoare de 5,731 miliarde lei, portofoliu de credite de 4,160 miliarde lei si depozite atrase in valoare de 2,662 miliarde lei. Subsidiara grupului italian detine la nivel local 44 de sucursale si 32 de agentii.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent prin Intesa Sanpaolo Bank, Intesa Sanpaolo Leasing, Intesa Sanpaolo Real Estate Romania si Exelia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri