Directorul general adjunct al Intesa Sanpaolo Bank Romania, Stefano Burani (foto), considera ca legea insolventei este principalul motiv de ingrijorare pentru banci in ceea ce priveste creditarea IMM-urilor, un segment promitator, dar foarte dificil in acest context.

"Suntem ingrijorati ca unele firme nu vor juca dupa reguli. Anumiti antreprenori nu foarte seriosi vor profita de aceasta lege", a spus Burani.

El a explicat ca, daca una din zece insolvente este declarata cu rea intentie, este suficient pentru a ingrijora bancile.

In acest context, oficialul Intesa Sanpaolo nu se asteapta ca activitatea bancara sa creasca prea mult anul viitor. In plus, un alt factor ce franeaza expansiunea activitatii bancare este rata creditelor neperformante care a ajuns la un nivel ridicat ce nu va permite bancilor prea curand sa isi extinda activitatea.

La finalul lunii iunie, neperformantele au depasit 20% conform statisticilor BNR, o valoare de aproape 7 ori mai mare decat inainte de criza.

Intesa Sanpaolo Bank Romania va fi condusa de EnzoPellegrino, care a fost desemnat recent CEO, dar numirea sa este in curs de autorizare la BNR. Din echipa de conducere a Intesa Sanpaolo Bank Romania mai fac parte: Ioan Mihail Anca - prim-director general adjunct, Stefano Burani — director general adjunct si Catello De Simone — director general adjunct.

Intesa Sanpaolo Bank Romania avea, la finalul lunii iunie, 842 de angajati, 97.950 clienti, active totale in valoare de 5,731 miliarde lei, portofoliu de credite de 4,160 miliarde lei si depozite atrase in valoare de 2,662 miliarde lei. Subsidiara grupului italian detine la nivel local 44 de sucursale si 32 de agentii.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent prin Intesa Sanpaolo Bank, Intesa Sanpaolo Leasing, Intesa Sanpaolo Real Estate Romania si Exelia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri