Un numar de 19 persoane au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT, pentru falsificare de carduri bancare si efectuarea unor operatiuni frauduloase, respectiv achizitii de bunuri de lux, retrageri de numerar si achitarea unor servicii publice, valoarea prejudiciului fiind de 200.000 de euro, scrie Mediafax.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a 19 inculpati, membri ai unui grup infractional organizat transnational, specializat in savarsirea de infractiuni cu instrumente de plata electronica falsificate, se precizeaza intr-un comunicat remis luni de DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2010 - 2011, membrii gruparii, sub coordonarea a trei lideri, au actionat pe teritoriile Romaniei, Olandei si Germaniei, falsificand carduri bancare si efectuand operatiuni frauduloase, respectiv achizitii de bunuri de lux, retrageri de numerar si achitarea unor servicii publice.

La anchetarea acestui caz, procurorii DIICOT au cooperat cu autoritatile judiciare din Olanda si Austria, iar suportul specializat a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii si Directia de Informatii si Protectie Interna. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bihor.

DNA nu isi intrerupe...
Citeste si: DNA afiseaza un banner pe site: Institutie in pericol de a fi blocata


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
DIICOT: Inca 3 saptamani de protest impotriva OUG 7