Corneliu Moldoveanu a primit validarea din partea Comisiilor de Buget - Finante reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului in functia de Vicepresedinte responsabil de piata asigurarilor din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Pentru a putea prelua functia, candidatura acestuia trebuie sa obtina votul favorabil in Plenul Parlamentului, noteaza 1asig.ro.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al Conservatoire National des Arts et Metiers., Corneliu Moldoveanu a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe functii in cadrul asociatiilor si al companiilor de profil, printre care: membru in Colegiul Mediatorilor, membru in Consiliul CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, sef al departamentului de analiza financiara in cadrul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, analist financiar la Eurombank etc..

Corneliu Moldoveanu il inlocuieste pe Daniel Tudor, care s-a retras din functia de vicepresedinte responsabil pe asigurari al ASF in contextul recentelor modificari legislative aduse Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea ASF, printre care si reducerea numarului de membri ai Consiliului de la 11 la 9 si adoptarea anumitor criterii de incompatibilitate pentru acestia.

Sursa foto: 1asig.ro

Citeste si:
Rosu, ASF: Nu putem discuta de o presiune pe pretul de vanzare RCA
Cristian Rosu, ASF: Nu putem...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si