UniCredit Group vrea sa devina un jucator important in ceea ce priveste capacitatea de absorbtie a fondurilor comunitare europene, dat fiind faptul ca implicarea bancilor in etapele de programare si implementare a condus la imbunatatirea semnificativa a capacitatii de absorbtie a fondurilor.

In intervalul mai 2005 - martie 2006, valoarea proiectelor depuse pentru finantare a crescut de la 115 procente, la 182% din totalul fondurilor alocate, in timp ce numarul proiectelor alocate a crescut de la 27% la 68%. Romania a atras anul trecut 900 milioane de euro, iar in 2006 va atrage peste un miliard euro.

Romania si Bulgaria ar trebui sa beneficieze de acelasi sprijin financiar pe care l-au primit Spania, Portugalia si Irlanda, dupa ce au aderat la factorul european pentru a-si continua progresul. "Regret atitudinea cu care unele dintre statele membre din «cercul celor vechi» au negociat bugetul si perspectivele financiare ale UE pentru 2007-2013. Ar fi in folosul tuturor ca, pe termen lung, noilor state membre sa li se ofere acelasi sprijin financiar acordat, de exemplu, Spaniei, Portugaliei si Irlandei in perioada aderarii si in anii de dupa. Aceste tari au atins standardele de bunastare ale UE foarte rapid si, prin comert si cooperare pe toate planurile, cu totii beneficiem acum de avantajele progresului lor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Raport: Economia franeaza brusc in zidul incertitudinii politice