Romexterra Bank si-a majorat recent capitalul social la 134,4 milioane de lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net obtinut in 2005 si va utiliza fondurile de 14,4 milioane de lei rezultate din aceasta majorare pentru a finanta proiectele de dezvoltare, cum ar fi extinderea retelei de la 42 la 60 de unitati.

Operatiunea de majorare a capitalului social a fost realizata prin majorarea valorii nominale a unei actiuni de la 2,5 lei la 2,8 lei.
"Pana la sfarsitul anului avem in vedere majorarea numarului de unitati de la 42 la 60, si a celui de ATM-uri de la 117 la 170.

De asemenea, intentionam ca toate bancomatele sa accepte carduri cu cip", au declarat reprezentantii bancii, citati de Mediafax. Romexterra Bank a inregistrat in 2005 un profit net de aproximatriv 20 de milioane RON, iar activele au cunoscut o crestere cu 54 de procente comparativ cu 2004, atingand o valoare de peste un miliard de lei, echivalentul a 290 de milioane de euro.

Actionariatul bancii este compus din persoane fizice, cu 68,57% din actiuni, persoane juridice - 26,18%, unitati din industria gazului metan - 3,23% si compania Petrom cu doua procente din titluri.

La inceputul lunii mai, actionarii au mandatat Consiliul de Administratie sa continue evaluarea activitatii bancii in vederea atragerii unui investitor strategic la capitalul social. Conditia principala pentru atragerea unui investitor este asigurarea posibilitatii de exit a tuturor actionarilor bancii, termenul fiind pana la intrunirea Adunarii Generale a Actionarilor care va avea loc in 2007, unde se va dezbate aprobarea situatiilor financiare din 2006.

Divizarea actionariatului este principala problema care impiedica finalizarea negocierilor privind vanzarea bancii, deoarece strangerea unui pachet de peste 50% din actiuni care sa fie vandute unui investitor strategic este anevoioasa. Principalii investitori care si-au aratat interesul fata de preluarea bancii sunt germanii de la Bayerische Landesbank, banca portugheza Millennium BCP si Banco de Valencia din Spania.

Romexterra este functionabila din 1994 si a fost infiintata de un grup de firme cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale, fiind destinata sa deserveasca firmele din acest domeniu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri