Impact trece la categoria I

Titlurile companiei Impact vor trece de la categoria a II-a (de baza) a Bursei de Valori Bucuresti la categoria I. Sectorul valorilor mobiliare emise de companii romanesti este structurat la Bursa in categoriile I, a II-a si Categoria Plus. Pentru inscrierea sau promovarea valorilor mobiliare la cele trei categorii exista diferente sub aspectul perioadei de activitate, a cerintelor financiare, a conducerii si a altor aspecte legate de activitatea emitentului, transmite Mediafax.

Pentru inscrierea sau transferarea actiunilor la categoria I, emitentul trebuie sa aiba activitate in ultimii trei ani si sa fi obtinut profit net in ultimii doi ani, iar capitalul social trebuie sa fie echivalentul in lei a cel putin 8 milioane de euro. In plus, 15% din actiunile emise si aflate in circulatie trebuie detinute de peste 18.000 de actionari, excluzand persoanele implicate si angajatii societatii emitente. In ceea ce priveste categoria de baza, societatea trebuie sa aiba un capital social echivalent in lei a 2 milioane de euro.

Societatile care nu indeplinesc criteriile de listare pe piata principala pot fi tranzactionate pe un sistem alternativ (ATS). Pentru tranzactionarea pe piata reglementata, societatile trebuie sa aiba o capitalizare de minimum un milion de euro, iar actiunile pentru care a fost solicitata admiterea la tranzactionare sa fie distribuite investitorilor intr-o proportie de cel putin 25% din capitalul subscris. In plus, societatea trebuie sa fi functionat in ultimii trei ani anteriori solicitarii de admitere la Bursa si sa fi intocmit si comunicat situatiile financiare pentru aceeasi perioada.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
România aruncă o treime din sângele donat din cauza lipsei aparaturii adecvate
Setari Cookie-uri