Libra Bank a derulat in perioada 01.10.2005 01.05.2006 proiectul Junior Banking League, dedicat studentilor dornici sa-si formeze o cariera in sistemul bancar. Junior Banking League reprezinta un program educational Libra Bank. Incepand din 1 octombrie 2006, o noua generatie de studenti vor avea sansa sa invete si sa lucreze cu Libra Bank.

Junior Banking League a demarat prin selectionarea a cinci studenti, pe baza CV-urilor primite de Divizia de Resurse Umane din Libra Bank. Din luna octombrie a anului trecut, studentii membri ai acestui program au beneficiat de o serie de sesiuni de instruire pentru a cunoaste si intelege activitatea bancara. In plus, au avut avantajul de a combina teoria cu practica, fiind prezenti pe toata durata acestui program, atat in sucursalele Libra Bank din Bucuresti cat si din tara, unde au asistat si ajutat la derularea activitatilor din diverse zone: retail, marketing, corporate, etc.

Toti studentii au fost implicati in proiectele importante derulate de banca in aceasta perioada, cum sunt: deschiderea de noi sucursale, organizarea de evenimente, lansarea unor noi produse, cercetare de piata. Perioada petrecuta in banca le-a dat studentilor posibilitatea de a se integra in cultura organizationala a Libra Bank, de a impartasi valorile bancii si de a intelege spiritul si motivatia echipei Libra Bank. Faptul ca Libra Bank este o banca formata si condusa de oameni tineri, cu experienta profesionala relevanta, entuziasti si inovatori, i-a ajutat pe studenti sa se integreze rapid si sa se implice in toate activitatile bancii.

Ei au avut astfel ocazia sa descopere si sa inteleaga modul in care functioneaza sistemul bancar, sa acumuleze experienta si nu in ultimul rand, sa-si dea seama care dintre ariile de activitate ale domeniului bancar li se potriveste si ii atrage cel mai mult. Toti studentii participanti la Libra Bank - Junior Banking League au beneficiat de un program de lucru flexibil, pentru a putea frecventa in acelasi timp si cursurile la facultate. "Inca de la inceput, din faza de recrutare, mi s-a parut un program foarte atragator. Prin acest training am simtit ca sunt o piesa dintr-un puzzle. Este o sansa unica pentru fiecare student, a precizat unul dintre studentii care au urmat acest program.

La finalul lunilor de instruire, dovedind reale aptitudini si potential pentru a lucra in banca, toti cei cinci studenti au fost angajati in cadrul Libra Bank si vor beneficia in continuare de acelasi program flexibil, pentru a-i ajuta astfel sa-si finalizeze studiile universitare. Suntem foarte mandri de studentii din prima generatie Junior Banking League. In aceste luni petrecute in banca, studentii au reusit nu numai sa acumuleze experienta si sa decida care dintre ariile bancare li se potrivesc cel mai bine, ci ne-au fost si de un real ajutor, prin initiativele lor, prin spiritul tineresc si inovator care ii caracterizeaza, a afirmat presedintele Libra Bank, Axel Hummel.

Proiectul Junior Banking League continua si va fi reluat incepand de la 1 octombrie 2006, pentru un nou grup de studenti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri