Actiunile companiei imobiliare Impact Bucuresti au fost promovate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), unde vor fi tranzactionate incepand de miercuri. Cu aceasta ocazie, sedinta de tranzactionare de miercuri va fi deschisa oficial de catre presedintele Consiliului de Administratie al Impact Bucuresti, Dan Ioan Popp, informeaza BVB, citata de Rompres..

Potrivit presedintelui companiei, cresterea marjei si a ratei de profitabilitate prin schimbarea politicii de vanzari a societatii Impact in 2006 va duce la un profit estimat de peste 44 milioane lei noi, dupa ce in 2005 profitul net a scazut cu 43% fata de 2004. Scaderea profitului inregistrata in 2005 a fost cauzata de scaderea cursului leu/euro, rezilierea contractului cu MTS Leasing si renuntarea la creditarea clientilor pentru plata in rate a caselor. Cheltuielile totale au crescut, in 2005, cu 70% fata de 2004, factor generat de cresterea cheltuielilor cu materia prima si a manoperei. Gradul de indatorare a crescut, de asemenea, in 2005 fata de 2004, dar are o valoare destul de scazuta, inca, raportata la sectorul imobiliar. Actiunile companiei Impact la BVB au inregistrat o crestere de 40%, in 2005.

In 2006, Impact va da in folosinta circa 500 de unitati locative noi, urmand ca pentru 2007 numarul acestora sa creasca cu cel putin 40% prin finalizarea unor proiecte de blocuri in Bucuresti.

In 2007, Impact doreste sa puna in aplicare "proiectele incubator", care vizeaza constructia a 3.000 de locuinte sociale, in regim de inchiriere, in blocuri cu regim de inaltime P plus 4, P plus 8, P plus 10. De asemenea, Impact are in vedere extinderea constructiei de hale industriale destinate vanzarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si