Grupul italian Banca CR Firenze a preluat 56,23% din capitalul majoritar al bancii Daewoo, valoarea achizitiei cifrandu-se la 30 milioane euro, au anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, reprezentanti ai grupului italian
Achizitia pachetului majoritar de actiuni a fost finalizata la inceputul lunii martie 2006, iar in luna mai denumirea bancii Daewoo Romania a fost schimbata in Banca Firenze CA Romania SA. Activele totale ale bancii se cifreaza la 210 milioane RON, iar activele totale inregistrate la sfarsitul lunii mai se ridicau la 286 milioane lei. Profitul net al bancii este in prezent de 230.000 lei.

Banca are in portofoliu peste 16.000 clienti, dintre care zece% sunt persoane juridice. Reteaua bancii cuprinde un numar de zece sucursale (sapte in Bucuresti, in Craiova, Constanta si Satu Mare).

Potrivit reprezentantilor institutiei bancare, pana la sfarsitul anului 2008 reteaua va totaliza 30 sucursale. Pana la sfarsitul anului vor fi deschise cinci noi sucursale la Timisoara, Cluj- Napoca, Brasov, Ramnicu- Valcea, Pitesti, precum si alte patru sucursale in Bucuresti. in luna iulie, banca va lansa serviciul de Internet Banking.

Piata bancara romaneasca s-a consolidat in ultimii ani, putand in prezent sa ofere o gama larga de servicii si produse. Creditele de retail au crescut exponential in ultimii ani, iar pe viitor o crestere semnificativa va inregistra si creditul ipotecar, a aratat presedintele CR Firenze Romania, Mihail Micu.

Grupul Banca Firenze este format din sase banci, principalii actionari fiind Fundatia Ente Cassa Di Risparmio di Firenze (42%), San Paolo IMI (18,66%) si BNB Paribas (6,55%). in 2005, grupul a inregistrat un profit net de 149 milioane euro, suma depozitelor totale atrase de clienti s-a ridicat la 36,65 milioane euro. Creditele acordate clientelei au crescut cu 7,3%, ajungand la 13,14 milioane euro. Banca are in Italia peste 500 sucursale si un milion de clienti. Profitul net inregistrat in 2005 a fost de 149 milioane euro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri