Grupul german Allianz a inregistrat in Romania, in primele noua luni, prime brute subscrise de 136 milioane euro pe asigurari generale, in crestere cu 0,7% de la 135 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul operational s-a dublat la 4 milioane euro.

Primele nete obtinute de Allianz in Romania pe piata asigurarilor de proprietate si accident au urcat cu 2,7%, de la 109 milioane euro la 112 milioane euro, potrivit unui raport prezentat vineri de grupul german, noteaza Mediafax.

In trimestrul al treilea, primele brute subscrise pe asigurari generale au crescut cu 2,4%, de la 42 de milioane de euro in urma cu un an la 43 de milioane de euro. Primele nete au urcat cu 5,4%, de la 37 de milioane de euro la 39 de milioane de euro.

Pe piata asigurarilor de viata si de sanatate, Allianz a inregistrat in Romania in primele noua luni ale acestui an prime statuare de 17 milioane euro, in stagnare fata de intervalul similar al anului 2012. Profitul operational a stagnat la nivelul de 1 milion de euro.

In trimestrul al treilea, primele statuare din asigurari de viata si de sanatate au scazut de la 5 milioane de euro la 4 milioane de euro.

Grupul Allianz este prezent pe piata romaneasca prin Allianz-Tiriac Asigurari.

Veniturile Allianz la nivel mondial au crescut in primele noua luni cu 4,4%, la 83,9 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 18,9%, la 4,7 miliarde euro.

Profitul operational al grupului a avansat in primele noua luni cu 8%, la 7,68 miliarde de euro, iar Allianz a imbunatatit estimarea referitoare la anul 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri