Compania de asigurari CertAsig a inregistrat in primele 3 trimestre ale anului 2013 o crestere cu 29% a volumului de prime brute subscrise, pana la valoarea de 8,5 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2012 (6.6 mil. euro).

Desi piata asigurarilor in Romania traverseaza in continuare o perioada dificila, CertAsig si-a continuat trendul ascendent, fiind printre foarte putinii asiguratori care au reusit cresteri constante in ultimii 4 ani.

CertAsig se claseaza in prezent pe locul 14 in topul asiguratorilor non-viata din Romania. Compania a eliminat in ultimii ani din portofoliu produsele neprofitabile de asigurari auto, dar care reprezinta aproape 70% din piata asigurarilor in Romania.

"Aceasta performanta, mult peste media pietei de 4,5%, se datoreaza in principal colaborarii foarte bune cu brokerii parteneri, dezvoltarii unor segmente-cheie cum ar fi asigurarile Maritime sau asigurarile de Garantii, precum si atentiei sporite acordate produselor de nisa", se arata in comunicatul companiei. Axata aproape exclusiv pe asigurarile destinate companiilor, CertAsig a dezvoltat un portofoliu cu accent pe clase de asigurare specializate: garantii contractuale, property & engineering, raspunderi civile si asigurari maritime.

Asigurarile de garantii: top performer

Segmentul asigurarilor de garantii contractuale, care reprezinta 35% din volumul de prime brute subscrise al CertAsig, a cunoscut o crestere de 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la prime suscrise de 2.95 milioane euro in perioada ianuarie-septembrie 2013.

"Fiind specializati in asigurari destinate segmentului corporate, am fost printre primii care am dezvoltat experienta in asigurarile de garantii in Romania. Impreuna cu brokerii parteneri, am promovat acest produs in randul clientilor corporate, pentru care asigurarile de garantii sunt un instrument cu care isi pot gestiona foarte eficient costurile si riscurile in participarea la licitatii sau in derularea de contracte publice", declara James Grindley (foto), CEO si presedinte CA CertAsig.

Asigurarile maritime, care genereaza 38,2% din volumul de prime subscrise de CertAsig, au avut de asemeni o evolutie favorabila, inregistrand o crestere cu 16.5% fata de perioada similara din 2012. Acest rezultat a fost sustinut si de deschiderea unei reprezentante CertAsig in Bulgaria, pe langa cele deschise in Turcia in 2012, in vederea dezvoltarii activitatii companiei in zona Marii Negre.

O crestere in portofoliul CertAsig a fost inregistrata de asigurarile property & engineering, pentru care volumul de prime brute subscrise a crescut cu 110%, ajungand la peste 1,1 milioane euro in primele 3 trimestre 2013, respectiv 13% din portofoliul CertAsig.

Pentru anul 2013, CertAsig estimeaza ca va inregistra un volum total de prime brute subscrise de 12,5 milioane euro, fata de 10 milioane euro in anul 2012.

CertAsig este o companie de asigurare romaneasca avand ca actionar majoritar pe Royalton Capital Investors II, un fond european de investitii specializat in achizitionarea si dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrala si de Est. Directorii executivi ai CertAsig sunt de asemenea actionari in companie.

Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (EBRD) si Fondul European de Investitii (EIF). Cu puncte de lucru in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Constanta, precum si in Istanbul (Turcia) si Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipa de 53 de specialisti dedicati sa dezvolte relatii solide cu firmele de brokeraj partenere si cu clientii corporate din zona Marii Negre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri