Plafonul maxim al emisiunilor de titluri de stat pe pietele externe Medium Term Notes (MTN), aprobata in 2010 pentru trei ani, a fost aproape dublat, de la 8 miliarde euro la 15 miliarde euro, si extins astfel incat sa acopere si perioada urmatorilor trei ani, respectiv 2014-2016.

Suplimentarea plafonului de imprumut si extinderea programului au fost decise in sedinta de miercuri a Guvernului, informeaza Mediafax.

Executivul arata ca, astfel, va fi acoperit necesarul brut de finantare prin emisiuni de titluri pe pietele internationale de capital pentru perioada 2014-2016.

Programul de emisiuni MTN pe piata internationala a fost aprobat in 2010 pentru o perioada de trei ani si cu un plafon maxim de 7 miliarde euro. In luna iunie, plafonul maxim a fost suplimentat de Guvern cu 1 miliard euro, la un total de 8 miliarde euro, pentru a acoperi necesarul de finantare pe acest an.

Cea mai recenta iesire pe pietele externe a avut loc in luna octombrie, cand Romania a imrumutat luni 500 milioane de euro printr-o emisiune de obligatiuni denominate in euro.

Citeste si:
Romania a atras din pietele externe 1,25 mld euro, la cel mai mic...
Romania a atras din pietele...

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor a imprumutat de pe piata interna 44,161 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 3,07 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Guvernul vrea sa majoreze programul de imprumuturi pe pietele externe