Banca Nationala va initia, la solicitarea Ministerului Finantelor, un control de conformitate la CEC privind creditul acordat Ioanei Basescu, control care va fi inceput saptamana viitoare si finalizat pana la 9 decembrie, potrivit directorului Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.

Intrebat de jurnalisti daca BNR va efectua un control la CEC privind creditul contractat de catre fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, Cinteza a raspuns ca da.

El a precizat ca Ministerul Finantelor a transmis miercuri aceasta solicitare catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), in calitate de principal actionar al CEC si ca actiunea de verificare va fi incheiata pana la 9 decembrie, scrie Mediafax.

Plenul Senatului a aprobat initierea unei anchete parlamentare privind activitatea CEC - Bank S.A de catre Comisia pentru buget-finante, iar ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, sunt invitati pentru audieri in 9 decembrie la comisia senatoriala privind activitatea acestei banci.

Membrii Comisiei de buget din Senat au decis sa solicite bancii transmiterea, pana in data de 9 decembrie, a listei tuturor creditelor acordate in conditii speciale, incepand cu anul 2011.

Citeste si:
Vasilescu da asigurari: "Lupii tineri" ai BNR nu vor inchide ochii...
Vasilescu da asigurari:...

Ioana Basescu arata la jumatatea acestei luni ca, in septembrie, a achizitionat un teren agricol de 290,41 hectare in judetul Calarasi, contractand un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro si achitand din surse proprii aproape 280 de mii de euro.
Creditul a fost contractat de la Casa de Economii si Consemnatiuni.

Presedintele Traian Basescu declara ca a convins-o pe fiica sa cea mare sa cumpere terenul pentru ca vrea sa fie fermier si a adaugat ca, din familie, doar aceasta era eligibila pentru a primi un credit ipotecar.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, la 13 noiembrie, ca a fost sunat, in urma cu doua-trei saptamani, de catre Traian Basescu, care l-a rugat ca Ghetea sa nu fie schimbat de la conducerea CEC, fara a motiva aceasta interventie.

Ulterior, seful statului a confirmat ca a avut o discutie cu ministrul Chitoiu, in cursul careia "l-a avertizat" sa nu-l schimbe din functie pe Ghetea inainte de terminarea mandatului legal.

Citeste si:
Averea lui Isarescu: salariu mai mare, pensie si conturi noi in euro
Declaratia de avere a...

Sursa foto: arhivafoto.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Prima reactie a sefului CEC Bank despre creditul Ioanei Basescu