Grupul francez AXA vinde operatiunile din Romania catre Astra Asigurari, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, partile convenind sa nu dezvaluie termenii si conditiile tranzactiei.

"AXA a anuntat astazi incheierea unui acord cu Astra Asigurari pentru vinderea operatiunilor sale de programe de asigurari de viata si economisire din Romania, precum si iesirea de pe piata din Romania (...) Partile au convenit sa nu dezvaluie termenii si conditiile tranzactiei. Finalizarea tranzactiei se supune indeplinirii conditiilor de finalizare obisnuite, inclusiv obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare", se arata intr-un comunicat transmis de AXA, citat de Mediafax.

Preluarea filialei locale a AXA de catre Astra, cea mai mare companie de asigurari din Romania, este o miscare notabila deoarece
reprezinta o premiera: o companie cu capital romanesc preia un asigurator cu capital strain pentru prima data in 23 de ani.

Activul tinta: veniturile din prime subscrise ale AXA Life Insurance Romania au crescut anul trecut cu 31%, la 32,5 milioane lei, de la 24,8 milioane de lei in 2011, potrivit datelor transmise anterior de AXA.

Compania a incheiat 2012 cu pierderi de 43,84 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), in crestere cu 11% fata de 2011.
Grupul francez AXA a intrat pe piata romaneasca in anul 2010, cand a preluat compania Omniasig Asigurari de Viata de la Vienna Insurance Group (VIG).

Citeste si:
AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro
Consiliul Concurentei a...

Potrivit AXA Life Insurance Romania, grupul AXA a investit 29,3 milioane de euro in subsidiara din Romania de la preluare. Cifra nu include si suma platita de AXA grupului VIG.

Grupul AXA, prezent in 57 de tari, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 90,1 miliarde de euro. La finele anului trecut, grupul avea in administrare active de 1.116 miliarde de euro.

Cumparatorul: liderul pietei romanesti de asigurari, Astra Asigurari a avut in primul semestru venituri din prime de 601,7 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de rezultatul consemnat in perioada similara din 2012.

Astra Asigurari a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

Citeste si:
BAAR a solutionat peste 90% din dosarele Astra si Carpatica Asigurari
BAAR a solutionat integral...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Rosu, ASF: Este putin probabil sa se repete un nou caz Astra Asigurari
Setari Cookie-uri