Grupul bancar elen Eurobank, proprietarul Bancpost, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an pierderi de 18,2 milioane de euro in Romania, in scadere cu 33,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de institutia financiara, conform Mediafax.

Activele totale ale Eurobank in Romania erau la sfarsitul lunii septembrie de 3,9 miliarde de euro, aproape de nivelul de 3,88 miliarde de euro din primul semestru. La 31 decembrie 2012, activele totalizau 4,09 miliarde euro.

Soldul creditelor s-a mentinut, fata de primul semestru, la 2,82 miliarde de euro, si sunt in scadere comparativ cu decembrie 2012, cand insumau 2,95 miliarde de euro.

Portofoliul depozitelor a crescut usor, de la 1,78 miliarde euro, la sfarsitul lunii iunie, la 1,83 miliarde de euro. La sfarsitul anului trecut, Eurobank avea depozite de 1,74 miliarde de euro.

Banca a consemnat in primele noua luni cheltuieli operationale de 95,4 milioane de euro, in scadere de la 107,9 milioane de euro in urma cu un an.

Eurobank detine in Romania 233 de unitati de retail.

La nivel de grup, Eurobank a inregistrat in primele noua luni pierderi de 241 de milioane de euro, in scadere de la un rezultat negativ de 1 miliard de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri