Pe fondul reducerii numarului de pozitii deschide pentru finele acestei luni, au crescut mult cele pentru prima luna de toamna, preturile avand o evolutie ascendenta, informeaza Rompres.

Potrivit BMFMS, evolutia mai calma a pietei ar putea continua si saptamana aceasta.

ôAm ales noile derivate pe actiuni tinand cont de gradul lor foarte bun de lichiditate, ele regasindu-se constant printre primele zece in preferintele investitorilor de pe piata de capitalö, a aratat in urma cu cateva zile, presedintele bursei sibiene, Teodor Ancuta.

Referitor la evolutia pietei, brokerul de la SSIF Broker Cluj, Mirabela Coos, a aratat ca aceasta saptamana nu a adus nimic spectaculos.

ôTrendul descrescator din ultima perioada a dominat derivatele din sectorul petrolier, in timp ce SIF-urile si-au redus considerabil gradul de volatilitate. Totusi, sesiunile au fost animate de speculatorii intraö day care si-au aplicat strategiile inca din sedinta de luni, semn a existat posibilitatea de a castiga pe diferentele de pret, doar ca acestea nu au mai fost la fel de semnificative in comparatie cu alte perioadeö, a explicat brokerul.

Pentru luna septembrie diferentele de pret au crescut de la circa 1,5 - 2,5 bani fata de preturile actuale (basis inregistrat in cursul saptamanilor trecute, pe un trend puternic descendent), la aproape 10 bani fata de preturile de la BVB, permitand astfel initierea unor operatiuni cu scop de ocrotire a portofoliilor (hedging).

In aceste conditii, investitiile pe termen mediu indica ôprin prisma numarului mare de pozitii pentru septembrie si orientarea spre optiunile CALL cu prime relativ mari ca investitorii privesc toamna lui 2006, subiectiv vorbind, cu o nota de optimismö, a concluzionat Coos.