Directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat, luni, ca raportul BNR privind creditul acordat Ioanei Basescu concluzioneaza ca "s-a acordat in conditii de respectare a normelor interne ale CEC si a normelor de prudenta ale BNR".

Directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat, potrivit Mediafax, dupa audierile din Comisia de buget-finante din Senat, ca a venit "sa spuna adevarul".
"Daca cine va crede ca sub semnatura guvernatorului BNR putem spune altceva decat adevarul se inseala", a precizat Cinteza.
El a aratat ca membrii comisiei au fost interesati de activitatea CEC in perioada de dupa 2011. "La lucrul acesta se raspunsese printr-o adresa semnata de domnul guvernator", a spus el.
Cinteza a mai spus ca senatorii au fost interesati de concluziile raportului de supraveghere care luni dimineata a fost depus la BNR si a fost comunicat si actionarului CEC.
"In urmatoarele doua-trei zile, in masura in care legislatia ne va permite, si acest lucru trebuie analizat la nivelul BNR, aspecte legate de concluziile Bancii Nationale in controalele care s-au facut la CEC in ultimii doi ani", a mai declarat Cinteza.
Si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a sosit la Comisia de buget-finante pentru a fi audiat.
Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a declarat, luni, la finalul audierilor de peste doua ore din Comisia de buget- finante a Senatului, ca i s-a cerut de catre parlamentari prezentarea de date statistice, aceasta urmand sa se intample zilele urmatoare.
"Am fost chemat sa dau informatii, sa raspund la intrebari. S-au facut cateva solicitari cu privire la prezentarea de catre banca, in zilele urmatoare, a unor date cu caracter statistic", a spus Ghetea.
"Mi-au cerut date statistice", a mentionat el.
Presedintele CEC Bank urmeaza sa fie audiat din nou, miercuri, incepand cu ora 10.00, in Comisia de buget-finante din Senat, care ancheteaza activitatea manageriala a bancii.
Audierea lui Radu Ghetea luni in comisie a durat doua ore si s-a desfasurat cu usile inchise.
La sedinta comisiei nu au participat reprezentantii PDL.
Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, Cosmin Nicula, a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca documentele cerute de comisie de la CEC Bank au fost trimise si urmeaza sa fie analizate de senatori, incepand de luni.
Printre documente se afla si lista tuturor creditelor acordate in conditii speciale, incepand cu anul 2011.
Comisia de buget-finante a mai cerut sa i se puna la dispozitie normele bancare aprobate de BNR in baza carora lucreaza CEC Bank si acorda credite.
In plus, s-a decis ca CEC sa transmita comisiei o lista, incepand cu anul 2011, cu creditele speciale acordate in afara politicii normale de creditare.
Comisia senatoriala urmeaza sa audieze, marti, pe prim-vicepresedintele CEC, Andrei Stamatian, precum si membri ai Consiliului de Administratie al CEC Bank.
Comisia a mai stabilit, cu unanimitate de voturi, ca in perioada 10-12 decembrie, daca e necesar, sa fie invitate la audieri si alte persoane din cadrul CEC Bank, inclusiv directori de sucursale din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri