Grupul elen Piraeus Bank a finalizat vanzarea subsidiarei ATE Bank Romania catre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, dupa ce tranzactia, pentru 93,27% din actiunile ATE Bank Romania, anuntata in aprilie, a primit toate avizele necesare.

"Transferul a avut loc dupa finalizarea separarii unei parti semnificative a activelor si pasivelor ale ATE Bank Romania si preluarea acestora de catre Piraeus Bank Romania", se arata intr-un comunicat al grupului elen, noteaza Mediafax. Piraeus Bank Romania a anuntat in noiembrie preluarea unei parti mari a clientilor din portofoliul ATE Bank Romania.

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu (foto) a semnat in luna aprilie un acord cu Piraeus Bank privind preluarea subsidiarei ATE Bank Romania, in schimbul a 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din actiunile institutiei de credit. La mijlocul lui 2012, Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia, inclusiv toate sucursalele din regiune, adica si 93,27% din actiunile ATE Bank Romania.

ATE Bank Romania a fost infiintata in anul 1990, ca Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, fiind prima banca cu capital mixt (roman si strain) din Romania. In iunie 2006 Agricultural Bank of Greece (ATE Bank Greece) a preluat pachetul majoritar de actiuni. Odata cu schimbarea actionarului majoritar s-a modificat si numele bancii, devenind astfel ATE Bank Romania.

Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM detine 3,83% din actiunile ATE, iar alti actionari, persoane fizice si juridice 2,9%. ATE Bank isi va schimba denumirea in Banca Romana pentru Credit si Investitii, institutie de credit condusa de Marinel Burduja, fost prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank Romania.

Citeste si:
Prodal '94 a cumparat brandurile de apa minerala Lipomin si Carpatina
Prodal '94 a cumparat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tranzactie in fashion: discounterul polonez Pepco se vinde
Setari Cookie-uri